Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Piece gastronomiczne

Dlaczego piec konwekcyjno-parowy przyda się w gastronomii?

To bynajmniej nie przypadek, że piece konwekcyjno-parowe do gastronomii cieszą się obecnie tak dużym zainteresowaniem na rynku. Piece tego rodzaju to urządzenia, z pomocą których można przygotować jednorazowo większe ilości jedzenia. Każda profesjonalna restauracja powinna posiadać taki piec. Warto podkreślić, że nowoczesny piec konwekcyjno-parowy np. Convotherm albo Rational to urządzenie, które umożliwia przyspieszoną obróbkę termiczną jedzenia. Zastosowanie takiego urządzenia pozwala na zaoszczędzenie zużycia tłuszczu (nawet do ponad 90%). W praktyce oznacza to, że piec konwekcyjno-parowy przyda się także w restauracjach serwujących klientom zdrowe potrawy. Z racji tego, że chodzi o urządzenia wielozadaniowe, można z ich pomocą zaoszczędzić energię i czas. Zakup pieca konwekcyjno-parowego od jednego z wiodących producentów jest znaczną inwestycją. Zwykle jest to wydatek rzędu kilkudziesięciu tysięcy złotych. Warto jednak pamiętać, że chodzi o sprzęt, który pozwoli na bardziej wydajną, szybszą pracę w kuchni, co finalnie przełoży się na większe zadowolenie klientów i wyższe obroty restauracji.

 

 

 

Filtruj według

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się