Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.
Filtruj według

Brak produktów

Kostkarki do lodu Gourmet

Profesjonalne kostkarki do lodu to rozwiązanie, które przyda się zarówno w restauracji, jak i barze czy pubie. Także i lokale, które świadczą szeroko pojęte usługi cateringowe, powinny zainwestować w dobrej klasy kostkarkę do lodu. To urządzenie, które wytworzy kostki lodu niezbędne do serwowania drinków, koktajli i innych napojów. W naszej ofercie znajdziesz profesjonalne kostkarki do lodu Gourmet. Mamy nadzieję, że uda Ci się znaleźć urządzenie, które będzie odpowiadać Twoim wymaganiom.

Kostkarki do lodu Gourmet. Co to takiego?

Profesjonalne kostkarki do lodu Gourmet, zarówno Asber, jak i Scotsman, cieszą się obecnie dużym zainteresowaniem na rynku. Fakt ten można łatwo wytłumaczyć. Lód typu Gourmet to wyjątkowo przejrzyste, twarde kostki, które są czystsze niż woda, z których je wytworzono. Jak to możliwe? Efekt krystalicznej czystości zapewniają profesjonalne kostkarki do lodu Gourmet.
Jak właściwie powstaje krystaliczny, bardzo twardy lód Gourmet? Woda natryskiwana jest na poziomy parownik kostkarki, które składa się z pojedynczych, odwróconych foremek. Najczystsze kosteczki wody zamarzają najszybciej. Natryskiwana później woda wypłukuje minerały, które doprowadziłyby do mętnienia kostek lodu. Minerały trafiają finalnie do zbiornika razem z wodą - zawartość zbiornika jest usuwana przed kolejnym cyklem zamarzania kostek. Ta metoda pozwala na produkcję wyjątkowo czystych kostek lodu!
W tej chwili można zdecydować się na profesjonalne kostkarki do lodu Gourmet, które produkują kostki o różnej wielkości. Przykładowo w asortymencie firmy Scotsman dostępne są kostkarki do lodu Gourmet, z pomocą których można tworzyć małe (8 g), średnie (20 g) oaz duże (39 g) kostki.

Gastronomiczne kostkarki do lodu Gourmet. Chłodzenie wodą lub powietrzem

W tej chwili można nabyć wysokiej klasy gastronomiczne kostkarki do lodu, które chłodzone są albo wodą albo powietrzem. Także i w naszym sklepie internetowym możecie zamówić profesjonalne urządzenia obu typów. Kostkarki chłodzone powietrzem zalecane są do pomieszczeń, gdzie panuje temperatura ok. 21 stopni C. Jeśli zdecydujcie się na taki rodzaj kostkarki, musicie pamiętać o tym, że wokół urządzenia należy zapewnić swobodny obieg powietrza. Taka kostkarka nie powinna być także zabudowana, ponieważ wtedy jej wydajność bardzo spadnie. Jeśli kostkarka do lodu ma się znajdować w pomieszczeniu ciasnym, słabo wentylowanym, lepszym rozwiązaniem będzie urządzenie, w którym chłodzenie odbywa się z pomocą wody.

Profesjonalne kostkarki do lodu Gourmet w naszej ofercie

Wszystkie osoby zainteresowane zakupem profesjonalnych kostkarek do lodu Gourmet zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą. A’Gusto stawia nieodmiennie na urozmaicony asortyment. Niezależnie od tego, czy interesują Was kostkarki do wytwarzania małych, średnich czy dużych kostek lodu Gourmet, na pewno uda Wam się trafić w naszym asortymencie na odpowiednie rozwiązania. Oferujemy urządzenia o różnej wydajności i różnej pojemności zbiornika, od kostkarek odpowiednich do niewielkich punktów gastronomicznych po urządzenia, które sprawdzą się w dużych, obleganych restauracjach.
Filtruj według

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się