Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.
Filtruj według

Wytwornice lodu płatkowego

Lód w różnej formie, zarówno pod postacią charakterystycznych kostek, jak i w formie płatków, wykorzystywany jest w lokalach gastronomicznych oraz w sklepach spożywczych. Stąd też nie dziwi, dlaczego profesjonalne lokale gastronomiczne oraz sale bankietowe inwestują w funkcjonalne kostkarki oraz wytwornice lodu płatkowego. Jeśli szukacie akurat gastronomicznych wytwornic lodu płatkowego, zapraszamy do bliższego zapoznania się z naszym aktualnym asortymentem. Mamy nadzieję, że uda się Wam znaleźć u nas interesujące urządzenia. W razie jakichkolwiek pytań zachęcamy do kontaktu.

Profesjonalne wytwornice lodu płatkowego. Do czego służą?

Lód płatkowy wykorzystywany jest przede wszystkim w gastronomii. Płatki lodu są niezastąpione na ladach ekspozycyjnych ze świeżymi rybami, do ekspozycji żywności, a także do schładzania różnych napojów. Lód płatkowy służy również do schładzania butelek alkoholu w pojemnikach. To jednak nie wszystko. Lód płatkowy wykorzystywany jest również w medycynie, przemyśle, piekarniach, obiektach SPA&Wellness itd. Do wytwarzania lodu płatkowego niezbędna jest profesjonalna wytwornica. Jak działa tego rodzaju urządzenie? Zasadniczo lód płatkowy to lód zbliżony do naturalnej postaci, który wytwarzany jest w temperaturze nieco poniżej 0 stopni C. Wysokiej klasy wytwornice lodu produkują lód płatkowy dwóch rodzajów:

  • Flake - zawartość wody wynosi 25%;

  • Superflake - zawartość wody wynosi 15%.

Gastronomiczne wytwornice lodu płatkowego - nowoczesne rozwiązania

Gastronomiczne wytwornice lodu płatkowego bazują na technologii pionowego, cylindrycznego parownika z wiertłem, który w trakcie swojej pracy wyciska lód przez obudowę łożyska górnego. Tak powstaje lód w formie płatków, ze względu na fakt, że płatki lodu produkowane są w temperaturze tylko nieznacznie poniżej 0 stopni C, są one stosunkowo wilgotne. Pod tym względem przypominają lód w jego naturalnej postaci.

Nie da się zaprzeczyć, że producenci urządzeń dla gastronomii dokładają starań, aby oferowane przez nich rozwiązania były coraz bardziej funkcjonalne. Tak jest również w przypadku obecnie dostępnych na rynku wytwornic lodu płatkowego Scotsman, które coraz częściej bazują na innowacyjnych technologiach zapobiegających rozwojowi bakterii.

Filtruj według

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się