Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Akcesoria do noży japońskich

Akcesoria do noży japońskich są niezbędne, nie brzmi to może zachęcająco, ale jak się zaraz przekonacie nie jest to tylko truizm. Okazuje się, że pomimo prostej zazwyczaj konstrukcji noża wymaga on odpowiedniego utrzymania, po to żeby służył nam przez lata i był w najlepszej kondycji.

Musimy więc zadać sobie pytanie, co tak naprawdę jest kwintesencją japońskich noży. Po pierwsze jest to materiał z najwyższej półki, czyli najlepsza na świecie stal. I już sam ten fakt obliguje nas do tego żeby po zakończonej pracy zadbać o niego w odpowiedni sposób. Z pewnością nie można wrzucić tego sprzętu do zmywarki. Najlepiej przyswoić sobie dobry nawyk mycia noża bezpośrednio po skończonej pracy pod strumieniem ciepłej wody. Kolejny etap to wytarcie go miękką ściereczką.

Filtruj według

Co począć z czystym nożem, odłożyć go czym prędzej j i byle jak? Nie w przypadku noża tej rangi. Zwykłe noże kuchenne mogą pozostać na blacie, desce do krojenia lub trafić do szuflady, natomiast noże japońskie nie mogą być tak potraktowane. W tym celu zaprojektowano bardzo funkcjonalne akcesoria do noży japońskich, takie jak ergonomiczne bloki i bezpieczne torby. Wbrew pozorom bloki na noże nie zajmują zbyt wiele miejsca, a chronią je w najlepszy możliwy sposób. Co ważne, mamy je cały czas w zasięgu ręki. Ponadto eliminujemy ryzyko przypadkowego skaleczenia bardzo ostrymi narzędziami. Noże w bloku są w idealnym stanie higieny i nie tracą swojej cennej ostrości.

Warto tutaj zwrócić uwagę na to, że kucharze profesjonalni korzystają zazwyczaj tylko ze swoich noży. To całkiem naturalne podejście, ale aby przetransportować noże potrzebują odpowiednich akcesoriów. Najczęściej więc wybierają torby na noże. Zyskują z nimi komfort, a także dobrą organizację , bo standardowo w walizce lub torbie mieszczą się też przybory do ostrzenia. Według nas wszelkie akcesoria do noży japońskich nie są, wbrew pozorom, na siłę projektowanymi gadżetami, ale są to przedmioty zgodne z zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy. W gastronomii to podstawa.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się