Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Formy do pieczenia

Odpowiednie formy do pieczenia, obok najlepszych składników, są gwarancją powodzenia w tej jakże wymagającej kulinarnej dziedzinie. Tak naprawdę tylko profesjonalny cukiernik nie ma obaw, co do tego, czy wypieki będą udane, czy też dalekie od ideału. Ileż to razy zdarzyła nam się niemiła niespodzianka w postaci niewdzięcznego zakalca. Z pewnością formy do pieczenia de Buyer są tutaj na pierwszym planie.

Filtruj według

Duże, prostokątne formy sprawdzą się do pieczenia ciasta, ale też do wypieku pasztetów. Są z solidnej stali, a dodatkowo ich powierzchnię pokrywa powłoka non – stick, aby nie przeciwdziałały przypaleniu. Ponadto korzystaniu z nich sprzyjają specjalnie wyprofilowane i zaokrąglone ranty. Natomiast przy wypieku babek bardzo odpowiednie będą tradycyjne w kształcie formy z falistym wykończeniem.

Forma do babek de Buyer D-4702-10 powstała ze stali. Jest więc bardzo trwała. To jednak nie wszystko, bo ma też powłokę typu non – stick, aby babka się nie przypaliła i łatwo „wyszła” z formy. Warto podkreślić, że jest odporna do temperatury 220°C, nie ma więc obaw, że się odkształci. Co do konserwacji: ze względu na delikatną powłokę nie myjemy jej w zmywarce. Należy pamiętać, aby wykonywać tę czynność z pomocą łagodnych detergentów i miękkiej ściereczki. Wartom przyswoić sobie dobry nawyk, aby przed każdym użyciem wysmarować formę tłuszczem. Wówczas będzie nam służyła wiele lat.

Jeśli zamarzy nam się „baba” z dziurką użyjmy wyprodukowanej w tym celu formy z tuleją pośrodku, takiej jak, forma (D-4701-22).

Kiedy zaś podejmiemy się upieczenia tarty warto pamiętać o bardzo wygodnych formach z ruchomym dnem. Wówczas jednym sprawnym gestem wydobędziemy delikatny i kruchy wypiek. Klasyczne tarty mają okrągły kształt, ale nie zawsze musi tak być, bo w naszym sklepie znajdziecie również formę o nietypowym kwadratowym kształcie takim, jak D-4709-23.

Formy do pieczenia to nie tylko ciasta, ale także pyszności wytrawne: świąteczne pasztety i terriny. Te ostatnie ze względu na delikatną strukturę warto upiec w specjalnych blachach do terrin. Mają one nie tylko różne wielkości, ale i różne kształty.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się