Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Maty do wypieków

Silikonowe maty do wypieków Moul’ Flex Pro jak również Elastomoule zdecydowanie polecamy do użytku profesjonalnego. Na uwagę zasługują także maty typu Moul’ Flex, które są raczej do użytku domowego. Ten prosty podział wynika z tego, że każdy z wymienionych tutaj rodzajów charakteryzuje się zarówno świetnym materiałem, jak i właściwościami.

Filtruj według

Otóż maty do wypieków Moul’ Flex Pro są z bardzo odpornego na intensywne użytkowanie silikonu platynowego. Dodatkowo są zoptymalizowane pod kątem ilości otworów na jednej macie. Wszystkie mają R’ System, czyli perforację, która zapewnia cyrkulację gorącego powietrza. W tej technologii wypieki są zawsze perfekcyjne na całej ich powierzchni. Taki system w dużym stopniu skraca czas pieczenia. Nic zatem dziwnego, że firma de Buyer tak często pojawia się wśród akcesoriów profesjonalnych cukierników, a maty do wypieków należą do podstawowego wyposażenia. Ich pielęgnacja jest szybka i nie wymaga wielu zabiegów. Można je bowiem myć w zmywarce lub ręcznie gorącą wodą. Nie wymagają każdorazowego natłuszczania, gdyż producent zaleca natłuszczenie tylko przed pierwszym użyciem. Należy pamiętać, aby dla zachowania lepszego obiegu powietrza maty do wypieków układać zawsze na ruszcie, a nie na blasze.

Co do przeznaczenia, jest ono bardzo szerokie, ponieważ maty silikowane mogą być używane zarówno w piekarniku jak i w zamrażarce. Ich zakres temperatur mieści się w przedziale od -40 do + 300 ° C. Naszym zdaniem do pysznych florentynek najlepsza będzie mata silikonowa do ciastek Moul’ Flex Pro D-1702-60. Mata jest w zestawie z praktycznym wieszakiem. To pokrótce tyle jeśli chodzi o maty do wypieków Moul’ Flex Pro.

Kolejnym rekomendowanym przez nas rodzajem są również profesjonalne maty, tym razem jednak wykonane z materiału Elastomoule, czyli pianki silikonowej z pyłem stalowym. Warto podkreślić, że jest to materiał, który zapewnia świetny obieg powietrza, dzięki któremu podczas pieczenia płynne składniki idealnie się karmelizują. Co więcej dzięki domieszce pyłu stalowego wypieki szybciej się chłodzą. Ponadto maty wykończone są tak, że łatwo możemy wyjąć ciastka. Do wypieku ciastek bordelais najlepsza będzie mata Elastomoule D-1834-01. Sprawdzi również znakomicie do parfait, pianek i galaretek.

W przeciwieństwie do Elastomoule lub Moul’ Flex Pro, gamę mat Moul’ Flex polecamy do użytku domowego. Ich wysoką jakość gwarantuje świetny materiał, czyli silikon Platinum. Zaś inne parametry różnią się od dwu pozostałych rodzajów mat. Moul’ Flex nie zapewnia też doskonałego rozprowadzenia temperatury. Na potrzeby domowe są to jednak właściwości wystarczające. Warto również zwrócić uwagę, na to że wszystkie nasze maty są z silikonu bezpiecznego w kontakcie z żywnością.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się