Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Wałki do ciasta

Wałki do ciasta są nieodzownym elementem wyposażenia każdej kuchni, a przy produkcji ciast nie moglibyśmy bez nich się obejść. Korzystamy z nich równie często, gdy robimy pierogi lub też najdzie nas chęć na domowy makaron. Pośród naszych wałków do ciasta mamy wałki tradycyjne, czyli z rączkami i wykonane z drewna, jak również bardziej nowoczesne wałki z tworzywa.

Filtruj według

Wałki wykonane są z polietylenu, który jest bardzo popularnym tworzywem do produkcji wszelkiego typu akcesoriów kuchennych. PE charakteryzuje się także wysoką odpornością mechaniczną, jak również tym, że jest obojętny na działanie zasad i kwasów. Nie reaguje zatem z detergentami myjącymi i jest po prostu bezpieczny dla naszego zdrowia. Możemy je myć w zmywarce. Ponadto są bardzo lekkie.

Taki wałek, jak T-DP-43, jest bardzo praktyczny przy każdym rodzaju wyrobów. Utrzymuje on stałą temperaturę i dlatego ciasto nie przykleja się do niego. Te wałki do ciasta są świetne do wymagającego ciasta francuskiego. W tym modelu rączki nie są potrzebne, bo idealna, zaledwie 4,3 cm średnica wałka pozwala na wykonywanie precyzyjnych ruchów wałkujących bez nich.

Innym modelem z tworzywa PE jest wałek T-DP50. Tutaj średnica jest odpowiednio większa, 4,8 cm, a rączki ułatwiają skuteczne wywałkowanie ciasta. Modele różnią się także długością, gdyż pierwszy z nich ma 43 cm, drugi 50 cm.

Na osobną uwagę zasługują wałki do ciasta ze stali nierdzewnej. Ponieważ to właśnie stal nierdzewna jest najczęściej wykorzystywanym materiałem w profesjonalnej gastronomii. Między innymi dlatego, że na jej bardzo gładkiej powierzchni nie gromadzą się bakterie. Ponadto jest to bardzo trwały materiał. Stal taka jak w wałku T-1717-490 jest nierdzewna, bo w składzie jest 18% chromu, nie będzie więc podatna na korozję. Dodatkowo ten wałek ma designerski sznyt, dzięki wysokopolerowanemu wykończeniu.

Na koniec pozostawiliśmy wałki do ciasta drewniane. Jedne ze zwykłego drewna, inne zaś, tak w przypadku artykułu T-K-40 są wykonane z drewna bukowego, które słynie z trwałości. Warto dodać, że ten model wałka ma łożyska kulkowe. Wałkowanie nim ciasta jest zatem lekkie i wręcz przyjemne.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się