Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Rózgi

Czy może być prostszy sprzęt cukierniczy niż rózgi zwane też trzepaczkami lub ubijaczkami? Naszym zdaniem raczej nie. Pomimo dostępności mikserów i wielu innych urządzeń cukierniczych nadal cieszą się one względami cukierników. Te akcesoria bronią się same. Są po prostu na wyciągnięcie ręki. Sięgamy po nie, gdy tylko zachodzi potrzeba szybkiego, ale bardzo dokładnego zmieszania konsystencji lub napowietrzenia płynnych substancji. Rózgi wyróżnia niezwykle prosta konstrukcja. Zwłaszcza dotyczy to tych, w których stalowe druty przechodzą płynnie w uchwyt. Nie wymagają też żadnego uruchomienia do pracy. Co ważniejsze nie mamy po ich użyciu wielu akcesoriów do mycia.

Filtruj według

Dlatego też my postawiliśmy na liczących się w branży cukierniczej producentów i proponujemy wytrzymałe rózgi De Buyer, takie jak rózga D-2610-20 lub całkiem spora rózga D-2610-50. Sprawdzą się zarówno do typowych czynności cukierniczych, jak ubijanie piany lub kremu, ale też w kuchni do sosów i dipów. Są dostępne w siedmiu rozmiarach, co bardzo ułatwia dobór do konkretnej czynności ubijania lub też emulgowania. Ze względu na druty ze stali nierdzewnej 18/10 zapewniają też idealną higienę. W połączeniu z ergonomicznym silikonowym uchwytem te rózgi są niemalże niezastąpione, bo dłoń w której pracuje rózga nie męczy się szybko.

Dzieje się tak również dlatego, że druty są bardzo elastyczne i mają zróżnicowaną długość. Po wykonaniu pracy bez obaw możemy umieścić je w zmywarce. A zaraz po wyjęciu czyste narzędzie powiesić na listwie, bo producent pomyślał także o tak funkcjonalnym rozwiązaniu, jakim jest otwór w uchwycie. To istotne powody, dla których idealnie pasują do profesjonalnych cukierni i kuchni.

Na uwagę zasługują także rózgi o nieco innym kształcie, takie jak T-823-60. Tutaj całość stanowi stal nierdzewna 18/10, która jest dobrze znana w gastronomii ze względu na trwałość, jak i sterylność. One także mają uniwersalne zastosowanie od polew, musów przez zawiesiste lub lekkie sosy. Natomiast, gdy pracujemy z mniejszym rozmachem, wówczas bardziej przydatna będzie rózga spiralna przeznaczona do mniejszych naczyń. To sprzęt równie solidny jak poprzednie, gdyż wykonano go ze stali nierdzewnej 18/10.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się