Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Blachy do pieczenia

Jeśli jesteśmy łasuchami i często fundujemy sobie słodkie wypieki warto przynajmniej raz na jakiś czas zlustrować blachy do pieczenia, którymi dysponujemy. Należy wziąć to pod uwagę zwłaszcza wtedy, gdy noszą liczne ślady użytkowania, czyli mają liczne zarysowania, jak również ślady po nieco mniej udanych eksperymentach kulinarnych w postaci przypalonych miejsc. Takie bowiem blachy są nie tylko nieestetyczne, ale także niebezpieczne dla naszego zdrowia.

Filtruj według

Z pewnością nowe blachy do pieczenia i ich wybór to niemałe wyzwanie. Można się jednak z nim łatwo uporać, zwłaszcza po prześledzeniu kryteriów. Pośród nich są: zarówno rodzaj materiału i wykończenie, jak i kształt krawędzi. Jeśli chodzi o wykończenie, które nadano blachom to spełnia ono swoje główne zadanie jakim jest zapobieganie przywieraniu wypieków. Do tego celu użyto dwu rodzajów wykończeń albo powłoki silikonowej, tak jak w przypadku blachy T-38-102, albo też innej powierzchni typu non-stick, jak przy blasze D-8161-60.

Główne kryterium, czyli materiał jest nierozerwalnie związane z pojęciem trwałości, a także przebiegiem samego procesu pieczenia. Należy pamiętać, że blachy to zdecydowanie artykuł do wieloletniej eksploatacji. Dlatego my zachęcamy do akcesoriów de Buyer, jak np. D-5320-53 ze stali węglowej o bardzo wysokich parametrach. Taka blacha to nie tylko trwałość, ale przede wszystkim gwarancja perfekcyjnego ciasta, ponieważ idealnie przewodzi ciepło. Ponadto jej powierzchnia ma mikroskopijne nierówności, aby tworzyły one warstwę powietrza między ciastem a blachą. I to właściwie jest klucz do sukcesu. Dodatkowo taki typ blaszki nie odkształca się. Jeśli chcemy, aby długo nam służyła w niepogorszonym stanie warto przestrzegać zaleceń producenta i myć ją ręcznie.

Krawędzie, czyli ranty są również istotna kwestią. W zależności od rodzaju wypieków mogą różnić się wysokością. Standardem są wysokości jedno lub dwucentymetrowe. Natomiast o przeznaczeniu blach decyduje to czy ranty stykają się ze sobą, i czy są proste lub skośne. Często także można zetknąć się z bardzo wygodnym rodzajem blachy, która ma tylko trzy ranty, aby można było wygodnie wyjąć i pokroić ciasto. To tylko zaledwie krótki zarys tematu, decyzja jakie blachy do pieczenia wybrać pozostaje więc Państwu do wyboru. Życzymy smacznego.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się