Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Łopatki do tortu

Nie bez kozery belgijska manufaktura sztućców wybrała na nazwę swych produktów łacińskie słowo „eternum”, gdyż po łacinie znaczy ono po prostu wieczne. Tradycja manufaktury sięga lat 20-tych XX wieku i jest doprawdy imponująca. W wielu liniach tych renomowanych sztućców pojawiają się nie tylko łyżki, widelce i noże, ale także wszystkie elementy niezbędne w zastawie stołowej. Pośród nich są także łopatki do tortu z najlepszej stali.

Filtruj według

Ciekawy design, obok rzeczonej już jakości zjednał sobie użytkowników w świecie profesjonalnej gastronomii, gdzie jak wiadomo raczej nie ma sentymentów, bo produkty słabej jakości znikają z restauracji i kawiarni. Natomiast bronią się te, które wykonano z możliwie najbardziej odpornej na uszkodzenia mechaniczne i odpowiednio grubej stali. Dlatego jeśli często serwujemy słodkie wypieki warto, aby akcesoria do ich nakładania, czyli łopatki do tortu były z odpowiednich materiałów.

Z pewnością łopatki Eternum takie są. Można poddać je ekstremalnemu użytkowaniu w profesjonalnej gastronomii i bez najmniejszej obawy myć w zmywarce. Łopatka z linii Ascot, E-3050-8-1, to przykład bardzo eleganckiego wzornictwa, które zaistnieje w każdej aranżacji stołowej zastawy. To jednak nie jedyny argument przy jej wyborze, ma bowiem także inne zalety. Przede wszystkim powstała ze sztandarowego rodzaju stali, jakim jest stal 18/10, jak również ma grubość 2,5 mm.

Podobnie do nich, równie wysoki standard wykonania ma łopatka E-3010-8-1 z linii Atlantis. I ona także jest ze stali 18/10. Dodatkowo oferuje aż czteromilimetrową grubość.

Poza tymi, mamy także zwykłe łopatki do tortu do szybkiego nakładania. Te modele są duże, bo takie są najbardziej bezpieczne przy nakładaniu ciast z kremem. Mają też odpowiedni, bo trójkątny kształt. Łopatka stalowa trójkątna MG-STP10 może mieć szerokość 12 lub 14,5 cm i to zupełnie wystarczająca szerokość do pracy w cukierni.

Wszystkie łopatki do tortu cechuje staranne wykonanie i ergonomia, a wszystko po to, aby nie naruszyć delikatnej struktury kruchych i puszystych biszkoptów. Doskonale pokrojony i podany tort urodzinowy jest zawsze miłym prezentem, któremu trudno się oprzeć.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się