Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Piece do pizzy

Myśląc o pizzy przed naszymi oczami od razu widzimy pizzermana wyciągającego z pieca gorący włoski przysmak. Piece do pizzy, są absolutnie niezbędnym urządzeniem w każdym lokalu gastronomicznym serwującym pizzę, takim jak restauracja, bar, pub, czy pizzeria. Włosi cały proces wypiekania pizzy uczynili sztuką, w której piec gra główną rolę. Bez specjalistycznego pieca nie uda nam się upiec tego dzieła włoskiej kuchni.

Filtruj według

Piece do pizzy dzielą się na jednokomorowe i dwukomorowe. Jak łatwo się domyśleć piece dwukomorowe pozwalają na pieczenie dwóch pizz na raz, co znacznie usprawnia funkcjonowanie danego lokalu. Warto tutaj zaznaczyć, że istnieją piece o różnych rozmiarach. Profesjonalny piec do pizzy zapewnia optymalną temperaturę, która otacza wypiek równomiernie ze wszystkich stron. Dzięki temu pizza jest chrupka, ale nie spieczona. Taki piec doskonale sprawdzi się w każdym lokalu gastronomicznym i zauważalnie zwiększy wydajność danego lokalu.

Pizza prosto z pieca ma zawsze wyjątkowy smak i od razu wyczuwalna jest różnica w profesjonalnym podejściu do włoskiej kuchni. W końcu pizza jest najbardziej rozpoznawalnym daniem kuchni Italii, dlatego warto trzymać się zasad, które w tej kuchni obowiązują, a najważniejszą zasadą jest piec pizzę w piecu. Piec do pizzy jest absolutnym centrum, w każdej pizzerii, ponieważ to właśnie w nim powstaje pyszny włosi przysmak. Tak naprawdę bez dobrego pieca do pizzy, nie ma dobrej pizzy. Piec utrzymuje odpowiednia temperaturę i sprawia, że z surowego ciasta, wychodzi pyszna i chrupiąca pizza.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się