Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Baseny jednokomorowe

Baseny jednokomorowe jak również baseny dwukomorowe zaliczamy do niezbędnego wyposażenia w branży przetwórstwa żywności. Poza dużymi zakładami takimi jak masarnia lub mleczarnia można je również spotkać w gastronomii. Każda duża profesjonalna kuchnia powinna mieć wyposażenie tego typu.

Filtruj według

Dlaczego baseny są tak istotne?

Po pierwsze są wykonane w technologii odpowiedniej dla produktów żywnościowych. Tutaj należy podkreślić jakość materiału, z którego powstały. Nie wszystkie bowiem powierzchnie powinny mieć styczność z żywnością, zwłaszcza w żywieniu zbiorowym. Dlatego też baseny jednokomorowe powstają ze stali nierdzewnej. Jest to jeden z najbardziej trwałych materiałów. Ponadto nie wchodzi w reakcję z żywnością. Jest również komfortowy jeśli chodzi o utrzymanie higieny. Poza tym powierzchnie z idealnie gładkiej stali nierdzewnej są łatwe do umycia i nie namnażają się na nich bakterie.

Po drugie baseny jednokomorowe znacząco usprawniają pracę personelu, gdyż szybko i wygodnie można w nich umyć duże pojemniki GN lub kosze do transportu.

Podobne funkcje mogą też pełnić zlewy. One jednak są mniejsze. Ogólnie rzecz ujmując baseny jednokomorowe mają większe od zlewów wymiary. Zasadniczo różnią się od zlewów wielkością komory.

Istnieją dwa standardy wysokości komory: 300 i 400 mm. Jeśli chodzi o wybór wysokości komory, to decydują o tym gabaryty naczyń i innych akcesoriów, które będziemy myli w basenie. Daje to możliwość wygodnego mycia nawet bardzo dużych stulitrowych garnków gastronomicznych.

Baseny jednokomorowe sprawdzonego producenta jakim jest firma Stalgast, to właściwie bardzo stabilny stół z czterema nogami. Tylne nogi są przesunięte względem blatu dla większej wygody. Zdaniem gastronomicznych ekspertów taka konstrukcja basenu bardzo dobrze sprawdza się w profesjonalnej kuchni. Należy podkreślić, że komora jest wyposażona w otwór na baterię o średnicy 33 mm. Z łatwością dobierzemy odpowiednią baterię spośród wielu modeli dostępnych w katalogu Stalgast.

Pora na podsumowanie: baseny jednokomorowe to idealny wybór dla punktów gastronomicznych, ponieważ zapewniają wysoki standard higieny. Tego typu rozwiązania świadczą również o profesjonalnym podejściu osób zarządzających lokalem gastronomicznym i są zazwyczaj ujmowane na liście wyposażenia już na etapie projektu zaplecza.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się