Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Grzewcze

Czy nadstawki grzewcze są przydatne w gastronomii? Według nas tak ponieważ zapewniają podtrzymanie właściwej temperatury dań przygotowanych przez Szefów Kuchni. Te wyjątkowo lekkie sprzęty świetnie wypełniają swoje zadanie. Możemy spotkać je w opcji z jedną lub dwiema półkami. Przy czym warto sprecyzować, że w przypadku podwójnych półek funkcję grzewczą ma tylko dolna półka. Zatem górę możemy wykorzystać na przechowywanie wielu akcesoriów kuchennych.

Filtruj według

Producent firma Stalgast zadbał o to, aby nadstawki grzewcze były jak najbardziej funkcjonalne. Z tego też względu bardzo dokładnie opracowano mechanizm działania nadstawki. Po pierwsze nie wymagają skomplikowanego zasilania i wystarczy gniazdko elektryczne z napięciem 230 V. Po drugie bardzo dużą zaletą urządzenia jest szybki czas nagrzewania, co następuje dosłownie po chwili. Kabel zasilający, jak również włączniki, są po prawej stronie. Ponadto ze względu na ochronę środowiska naturalnego, co aktualnie jest bardzo ważne, urządzenie jest energooszczędne, dzięki zastosowaniu w nim specjalistycznej izolacji cieplnej.

Warto zapoznać się z techniką ogrzewania, która tutaj opiera się na dwóch ceramicznych promiennikach podczerwieni z mocą 400W. Nie bez powodu też producent, czyli firma Stalgast sięgnął po takie rozwiązanie, ponieważ promienniki ceramiczne mają kształt sferyczny. Istotą jego działania jest zwiększenie powierzchni promieniowania, a tym samym powierzchni podgrzewania. Stąd w urządzeniu wystarczające są tylko dwa promienniki.

Czym jeszcze charakteryzują się nadstawki grzewcze Stalgast?

Otóż są konstrukcjami spawanymi, które zaliczamy do znacznie trwalszych od połączeń nitowanych. Ponadto stanowią bardzo mobilny element pośród mebli gastronomicznych. Ze względu na niewielką wagę można montować je w różnych miejscach. Właściwie limitem jest dostęp do zasilania elektrycznego oraz wymiary.

Jeśli chodzi o wymiary to ich kombinacja jest bardzo bogata, przez co pozwala na dopasowanie do standardowych lub też małych pomieszczeń kuchennych. W tym układzie również konstrukcja jedno lub dwupółkowa zachęca do zainwestowania w nadstawki grzewcze.

Przede wszystkim jednak to materiał do produkcji stanowi fundamentalną zaletę, dlatego że jest tylko w niewielkim stopniu podatny na zużycie w postaci uszkodzeń mechanicznym lub odkształceń. Meble ze stali nierdzewnej bardzo łatwo można utrzymać niemal w sterylnej czystości. Przy zachowaniu odpowiednich zasad czyszczenia i konserwacji są zdecydowanie elementem wyposażenia gastronomii, który będzie służył długie lata.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się