Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Neutralne

W nowoczesnej kuchni lokalu gastronomicznego stanowiska pracy dla kucharzy powinny być priorytetem. Niestety realia, w których ta praca się odbywa nie zawsze są idealne. Czasem trzeba po prostu umieścić wszystkie niezbędne urządzenia jak również meble gastronomiczne na bardzo niewielkiej powierzchni. Wówczas należy bardzo dobrze planować pracę, ale przy dzisiejszych nowoczesnych rozwiązaniach są takie możliwości, aby bardzo dobrze wykorzystać każdy skrawek kuchennego blatu.

Według ekspertów od gastronomii jednym ze sposobów na powiększenie powierzchni roboczej jest zastosowanie takich mebli gastronomicznych, które ułatwią to dość trudne zadanie. Dlatego też neutralne nadstawki gastronomiczne sprawdzają się tutaj najlepiej. Ich koncepcja opiera się na tym, że są lekkie i łatwo można je dopasować. Po pierwsze zaprojektowano je tak, aby stanowiły przedłużenie blatu roboczego, więc podczas pracy można łatwo sięgnąć po stojące na nich naczynia lub artykuły spożywcze. Po drugie pośród innych mebli gastronomicznych są bardzo mobilnym elementem.

Filtruj według

Nadstawki gastronomiczne neutralne możemy podzielić na pojedyncze i podwójne. Oba rodzaje mają wzmacniane półki. Zarówno jedne jak i drugie występują w gamie wymiarów najbardziej użytecznych do profesjonalnej kuchni. Firma Stalgast produkuje nadstawki gastronomiczne neutralne ze stali nierdzewnej z odpowiednio dużą zawartością chromu, czyli ze stali ferrytycznej. Ma zatem w składzie chrom jak również inne pierwiastki, które znane są ze swoich właściwości ochronnych dla stalowych powierzchni. Przede wszystkim redukują ryzyko korozji, bo stal ferrytyczna odbudowuje się samoistnie poprzez kontakt z tlenem.

Dodatkowo chrom jest gwarantem wytrzymałości i odporności na działanie wysokich temperatur. Stal ferrytyczna zawiera chrom i inne pierwiastki, które są odpowiedzialne za powstanie niewidocznej warstwy chroniącej powierzchnie przed korozją. Dzięki nim uszkodzona powierzchnia odbudowuje się samoczynnie poprzez kontakt z tlenem zawartym w powietrzu. Odporność na korozję zależy od zawartości chromu w stali, a nie od jej właściwości fizycznej, struktury lub magnetyczności. Nierdzewność uzyskuje się poprzez wprowadzenie do stali odpowiednich dodatków stopowych. W przypadku stali nierdzewnej jest to chrom, który nadaje wyjątkową wytrzymałość na działanie korozji oraz wysokiej temperatury.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się