Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Wyposażenie gastronomii

Wszystko co musisz wiedzieć o wyposażeniu swojego baru, restauracji, pubu.
Rodzaje urządzeń chłodniczych w gastronomii

Rodzaje urządzeń chłodniczych w gastronomii

1 Tydzień temu
Ulubione
Urządzenia chłodnicze wymagane są w każdym lokalu gastronomicznym przygotowującym dania i napoje z produktów, które należy przechowywać w chłodniczych warunkach. Sprzęt przydaje się zarówno do zachowywania świeżości rozmaitych artykułów na dłuższy czas, jak i do szykowania zamówień o określonych właściwościach, np. schłodzonych koktajli albo cafe frappe
Jak w prawidłowy sposób przechowywać żywność w lokalach gastronomicznych?

Jak w prawidłowy sposób przechowywać żywność w lokalach gastronomicznych?

1 Tydzień temu
Ulubione
Wszelkie zakupione artykuły spożywcze, które nie są wykorzystane bezpośrednio po nabyciu, muszą być magazynowane w odpowiednich warunkach i w zgodzie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Jak prawidłowo przechowywać żywność w lokalach gastronomicznych? Poznaj najważniejsze zasady.
Rodzaje szkła barowego – przewodnik

Rodzaje szkła barowego – przewodnik

3 Tygodnie temu
Ulubione
Wobec ogromnej różnorodności szkła barowego bardzo ważna jest umiejętność dopasowania naczyń do właściwości serwowanych napojów. Pozwoli to na odpowiednie wyeksponowanie walorów koktajli i trunków. W jakich kieliszkach i szklankach podawać drinki i alkohole? Poznaj rodzaje szła barowego i dowiedz się, jak ich używać.
Zastawa stołowa gastronomiczna – na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Zastawa stołowa gastronomiczna – na co zwrócić uwagę przy wyborze?

4 Tygodnie temu
Ulubione
Chociaż zakup zastawy stołowej do kawiarni czy restauracji wydaje się jedynie szczegółem wieńczącym aranżację lokalu, w rzeczywistości okazuje się bardzo istotną kwestią. Dobór właściwych naczyń i akcesoriów wpływa na wrażenia klientów, komfort pracy załogi i walory serwowanych specjałów. Jak dokonać przemyślanej decyzji? Dowiedz się, na co zwracać uwagę, komplementując zastawę stołową.
Tajemnica kawy i metody jej parzenia.

Tajemnica kawy i metody jej parzenia.

1 Rok temu
Ulubione
Kawę zna każdy i wiele osób nie może bez niej żyć. Warto sobie ją odświeżyć i trochę po eksperymentować. Poniżej krótka lekcja historii i kilka pomysłów co można zrobić z kawką.
Sprzęt barmański – niezbędnik profesjonalnego barmana

Sprzęt barmański – niezbędnik profesjonalnego barmana

1 Rok temu
Ulubione
W obecnych czasach ilość sprzętu dostępnego na rynku, używanego do przygotowywania drinków i koktajli może przyprawić o zawrót głowy. Jednak niektóre akcesoria to absolutna podstawa. Jaki więc sprzęt barmański powinien znaleźć się w każdym lokalu? Na to pytanie postaramy się odpowiedzieć poniżej.
Akcesoria do wina – niezbędnik dla znawców i smakoszy

Akcesoria do wina – niezbędnik dla znawców i smakoszy

1 Rok temu
Ulubione
Kiedy postanowimy zaserwować naszym gościom wino, warto pamiętać o paru obowiązujących przy jego podawaniu zasadach. Białe wino serwujemy przed czerwonym, młode przed starym, lekkie przed ciężkim. Powinniśmy być także wyposażeni w odpowiednie kieliszki. Zestaw podstawowy początkującego konesera win to: jeden wysoki, wąski kieliszek stożkowy do szampana i dwa pękate, w kształcie tulipana - jeden mniejszy do białego wina, drugi większy - do czerwonego wina. Wszystkie z cienkiego, przejrzystego szkła. Jakie jeszcze akcesoria mogą być przydatne przy serwowaniu wina?
Naczynia z naturalnego kamienia – alternatywa dla porcelany

Naczynia z naturalnego kamienia – alternatywa dla porcelany

1 Rok temu
Ulubione
Nawet najdroższa i najszlachetniejsza porcelana może się w pewnym momencie znudzić. Producenci zastawy dla gastronomii wychodzą naprzeciw oczekiwaniom klientów i coraz częściej oferują niestandardowe metody podawania potraw. Jednym z najpopularniejszych obecnie trendów jest serwowanie jedzenia na naczyniach z kamienia takiego jak łupek czy marmur.
Słodkie napoje czy trochę wody dla ochłody?

Słodkie napoje czy trochę wody dla ochłody?

1 Rok temu
Ulubione
Mamy obecnie środek gorącego lata. To właśnie w tym okresie bardzo ważne jest spożywanie dużych ilości napojów. Pozwoli nam to nie tylko zmniejszyć dyskomfort, jaki powodują upały, ale także zabezpieczyć nasz organizm przed niebezpiecznym dla zdrowia odwodnieniem. Statystyczny człowiek powinien każdego dnia wypijać około 2,5 litra płynów, a w gorące dni nawet więcej, ponieważ wraz ze wzrostem temperatury organizm ludzki szybciej traci zawartą w nim wodę.
Finger Food – sztućce precz!

Finger Food – sztućce precz!

1 Rok temu
Ulubione
To, że finger food spożywane jest palcami wcale nie oznacza, że jest to „nieelegancki” rodzaj potraw. Wręcz przeciwnie! Przekąski nie potrzebujące sztućców bardzo często serwowane są na różnego rodzaju przyjęciach, bankietach i imprezach. Jednak oprócz rodzaju serwowanych potraw bardzo ważny jest także sposób ich podania. Jeśli chcemy zrobić dobre wrażenie lepiej unikać jednorazowych papierowych lub plastikowych opakowań i zainwestować w stylowe szklane lub ceramiczne naczynia.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się