Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Wyposażenie gastronomii

Wszystko co musisz wiedzieć o wyposażeniu swojego baru, restauracji, pubu.
Modna kuchnia – designerski sprzęt kuchenny SMEG

Modna kuchnia – designerski sprzęt kuchenny SMEG

6 Days temu
Ulubione
Wbrew popularnym opiniom to nie salon jest sercem domu lecz kuchnia. To właśnie w niej przygotowujemy posiłki i rozpoczynamy dzień od filiżanki kawy. Do kuchni często przenoszą się też domowe przyjęcia – zamiast siedzieć przy stole, goście wolą spędzać czas i rozmawiać w mniej formalnym, przytulniejszym otoczeniu.
Japońskie noże kuchenne – najważniejsze rodzaje

Japońskie noże kuchenne – najważniejsze rodzaje

2 Tygodnie temu
Ulubione
Kucharze pochodzący z Kraju Kwitnącej Wiśni słyną z dbałości o szczegóły, niestrudzonego dążenia do perfekcji oraz niezwykłego szacunku, jakim darzą składniki przyrządzanych potraw. Nie dziwi więc fakt, że noże, którymi się posługują, muszą wyróżniać się wytrzymałością, bezbłędną konstrukcją, być idealnie ostre i mieć doskonale wyważoną rękojeść. Wysokiej klasy narzędzia marek takich jak Global, Kyocera czy Tojiro sprawdzą się jednak nie tylko w kuchniach azjatyckich mistrzów, ale w każdej restauracji, gdzie liczy się precyzja i oszczędność czasu. Poniżej sprawdzisz rodzaje specyficznie japońskich noży kuchennych i poznasz charakterystykę każdego z nich.
Letnie drinki – akcesoria i dodatki niezbędne do stworzenia idealnego drinka

Letnie drinki – akcesoria i dodatki niezbędne do stworzenia idealnego drinka

3 Tygodnie temu
Ulubione
Orzeźwiające koktajle ozdobione tropikalnymi owocami, zjawiskowe połączenia smaków i faktur, kolorowe mieszanki, które przyciągają spojrzenia i wprawiają w imprezowy nastrój – najgorętsza z pór roku daje wiele okazji do popisania się swoją pomysłowością. Wystarczy zestaw wybranych akcesoriów barmańskich i efektownych dodatków, by szybko przekonać się, że mieszanie letnich drinków może być świetną zabawą i doskonałym sposobem na oczarowanie gości odwiedzających Twój bar. W jakie sprzęty i gadżety do dekoracji warto się wyposażyć?
Ekologia w gastronomii – eko akcesoria w restauracji

Ekologia w gastronomii – eko akcesoria w restauracji

4 Tygodnie temu
Ulubione
Ekologia i ochrona naszej planety stały się dla wielu osób sprawami priorytetowymi. Myśląc o dobru środowiska, konsumenci decydują się na zmianę swoich nawyków i przyzwyczajeń. Wciąż rośnie popularność wielorazowych toreb na zakupy i papierowych opakowań.
BHP w kuchni gastronomicznej – 25 najważniejszych zasad

BHP w kuchni gastronomicznej – 25 najważniejszych zasad

1 Miesiąc temu
Ulubione
Każdy lokal gastronomiczny, bez względu na wielkość zajmowanej powierzchni i rodzaj serwowanych potraw, musi spełnić szereg wymogów w zakresie Bezpieczeństwa i Higieny Pracy. Obowiązuje wiele zakazów i zaleceń – dotyczą one głównie używania potencjalnie niebezpiecznych narzędzi, pracy z urządzeniami grzewczymi oraz odzieży roboczej. Sprawdź najważniejsze zasady BHP, których trzeba przestrzegać w kuchni gastronomicznej.
W czym serwować piwo? Rodzaje szkła do piwa

W czym serwować piwo? Rodzaje szkła do piwa

1 Miesiąc temu
Ulubione
Każdy gatunek piwa ma przeznaczone dla siebie szklane naczynie. Decydują o tym nie tylko względy estetyczne. Odpowiednio dobrane szkło wpływa na barwę i klarowność trunku, jego aromat, utrzymywanie się piany, a w rezultacie – na doświadczane wrażenia smakowe. Czym różni się pokal od sniftera, a pinta od kufla? Odpowiedź na te pytania znajdziesz w naszym poradniku dla amatorów złocistego napoju.
W jaki sprzęt gastronomiczny wyposażyć restaurację?

W jaki sprzęt gastronomiczny wyposażyć restaurację?

1 Miesiąc temu
Ulubione
Każdy lokal gastronomiczny wymaga zakupu odpowiedniego wyposażenia, niezbędnego do jego sprawnego funkcjonowania. Dobierając konkretne elementy, trzeba wziąć pod uwagę zarówno charakter prowadzonej działalności (kawiarnia potrzebuje innego zestawu przedmiotów niż restauracja), jak i zasobność swojego portfela. Dziś zajmiemy się wyposażeniem restauracji w podstawowy sprzęt gastronomiczny, ułatwiający pracę i zapewniający najwyższą jakość przechowywania produktów i serwowania dań.
Rodzaje urządzeń chłodniczych w gastronomii

Rodzaje urządzeń chłodniczych w gastronomii

2 miesiące temu
Ulubione
Urządzenia chłodnicze wymagane są w każdym lokalu gastronomicznym przygotowującym dania i napoje z produktów, które należy przechowywać w chłodniczych warunkach. Sprzęt przydaje się zarówno do zachowywania świeżości rozmaitych artykułów na dłuższy czas, jak i do szykowania zamówień o określonych właściwościach, np. schłodzonych koktajli albo cafe frappe
Jak w prawidłowy sposób przechowywać żywność w lokalach gastronomicznych?

Jak w prawidłowy sposób przechowywać żywność w lokalach gastronomicznych?

2 miesiące temu
Ulubione
Wszelkie zakupione artykuły spożywcze, które nie są wykorzystane bezpośrednio po nabyciu, muszą być magazynowane w odpowiednich warunkach i w zgodzie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Jak prawidłowo przechowywać żywność w lokalach gastronomicznych? Poznaj najważniejsze zasady.
Rodzaje szkła barowego – przewodnik

Rodzaje szkła barowego – przewodnik

2 miesiące temu
Ulubione
Wobec ogromnej różnorodności szkła barowego bardzo ważna jest umiejętność dopasowania naczyń do właściwości serwowanych napojów. Pozwoli to na odpowiednie wyeksponowanie walorów koktajli i trunków. W jakich kieliszkach i szklankach podawać drinki i alkohole? Poznaj rodzaje szła barowego i dowiedz się, jak ich używać.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się