Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Nóż Nakiri do warzyw ze stali nierdzewnej 18 cm seria G Global G-5

Charakterystyka noża Nakiri do warzyw 18 cm 

  • W całości ze stali nierdzewnej 
  • Ostrze ze stali nierdzewnej Cromova 18 (18% chromu)
  • Hartowany w kilku etapach
  • Każdy egzemplarz poddany wielokrotnej kontroli jakości
  • Długość ostrza 18 cm
  • Długość całkowita 30,5 cm
  • Twardość ostrza 56-58 HRC
  • Szerokość klingi 4,6 cm
  • Grubość klingi 2 mm
  • Waga 197 g
  • Ostrze długie i perfekcyjnie ostre  
  • Higieniczna jednolita konstrukcja 
  • Stalowa rękojeść idealnie wyważona piaskiem
  • Mycie ręczne
  • Fuzja doskonałej japońskiej precyzji i orientalnego designu

399,00 zł brutto
324,39 zł netto
Wysyłka w ciągu 24 h
Ostatnie sztuki w magazynie. 1 Przedmiot
Kod produktu:
G-5
EAN13:
4943691805485
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

Nóż Nakiri z serii G Global jest świetnym rozwiązaniem dla wszystkich gotujących zdrowe posiłki z dużą ilością warzyw. Docenią go zwłaszcza zwolennicy warzyw surowych, których krojenie lub siekanie pochłania nasz cenny czas. Nakiri rozprawi się z tą mozolną czynnością w mgnieniu oka. Ma długość 18 cm. Całkowita długość noża wynosi 30,5 cm. Szerokie na 4,6 cm ostrze płynnie przechodzi w rękojeść i jest w całości ze stali nierdzewnej Cromova 18, z dodatkiem 18% chromu. Nóż jest ostry i perfekcyjnie wyważony. Twardość rdzenia noża mieści się w przedziale 56-58 HRC w skali Rockwella i jest gwarancją zachowania ostrości przez długi czas. Ergonomiczna, stalowa rękojeść idealnie pasuje do dłoni i ma antypoślizgową powierzchnię. Ułatwia to krojenie dużych ilości składników bez zmęczenia ręki. Dzięki szerokiej klindze jednym ruchem możemy przenieść dużą ilość posiekanych warzyw z deski do krojenia do miski. Ten duży i wygodny nóż ma jeszcze jedną bardzo cenną zaletę: jest bardzo lekki, waży zaledwie 197 g. Nawet przy krojeniu naprawdę sporych ilości twardych warzyw nie odczujemy zmęczenia dłoni.

Zaleca się ręczne mycie noża łagodnym detergentem i wytarcie miękką ściereczką. Nóż należy ostrzyć zgodnie ze sztuką odpowiedniego ostrzenia noży japońskich. 

Noże Global z wytrzymałej stali nierdzewnej Cromova 18 to trwałość, perfekcyjny wygląd i higiena

Termin japońska stal oznacza stal wysokowęglową. I jest kojarzona z japońskimi rzemieślnikami wytwarzającymi słynne samurajskie miecze. Tajemnicą produkcji mieczy i noży jest opatentowana przez Yoshikin, wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18, która zawiera:

  1. 18% Chromu, 
  2. Molibden,
  3. Wanad. 

Tworzywo poddawane jest najpierw obróbce cieplnej w temperaturze 1000°C, potem obróbce w temperaturze - 80°C, po czym ponownie jest nagrzewane. Wymrażanie powoduje wzrost twardości stali. Uzyskujemy idealnie gładką powierzchnię, na której nie zatrzymują się i nie namnażają bakterie. 

Jednolita i higieniczna  konstrukcja japońskich noży z jednego kawałka stali

W nożach Global jest przełomowy patent, jakim jest płynne przejście ostrza w rękojeść (bez użycia nitów), z doskonałym rezultatem:

  • Dokładne przyleganie do dłoni (specjalne wgłębienia w powierzchni rękojeści)
  • Jednolita konstrukcja ostrza i rękojeści gwarantem higienicznej powierzchni
  • Spełnienie najbardziej restrykcyjnych norm bezpieczeństwa i higieny pracy

Wysoka twardość noży z serii G i wypukły szlif głowni to moc i najwyższa skuteczność 

Twardość noży jest odpowiedzialna za utrzymanie ostrości noża przez odpowiednio długi czas. Twardość noża Nakiri Global jest w przedziale 56-58 HRC w skali Rockwella i jest to bardzo dobry współczynnik. Takie noże zachowują ostrość o wiele dłużej niż porównywalne produkty. Są wyjątkowo odporne na rdzę, przebarwienia lub korozję. Ponadto posiadają wypukły szlif głowni, a boczna powierzchnia klingi jest łagodną krzywą. Ostrze jest mocniejsze i skuteczniejsze, a produkty żywnościowe nie przyklejają się do  noża.

Ergonomiczna i idealnie wyważona rękojeść noży Global

Świetnie wyprofilowana, antypoślizgowa stalowa rękojeść daje pewny uchwyt. Pokryto ją na całej powierzchni regularnymi wgłębieniami. Do wyważenia rękojeści użyto odpowiedniej ilości drobnego piasku, wsypanego do jej wnętrza.

Dane techniczne
G-5

Opis

Materiał ogólnie
stal Cromova 18
Zastosowania
nie można myć w zmywarce
Twardość HRC
56-58
Rękojeść
stalowa
Długość ostrza cm
18
Rodzaj noża
kuchenny
Sposób ostrzenia
dwustronny symetryczny
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (5)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się