Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Nóż japoński uniwersalny 15 cm seria GSF Global GSF-50

Charakterystyka noża uniwersalnego 15 cm seria GSF 

  • Ostrze z materiału Cromova 18  
  • Każdy egzemplarz poddany wielokrotnej kontroli jakości
  • Długość ostrza 15 cm
  • Długość całkowita 26,5 cm
  • Twardość ostrza 56-58 HRC
  • Szerokość klingi 2,3 cm
  • Grubość klingi 3 mm
  • Waga 122 g
  • Ostrze wydłużone, wąskie
  • Wygodna, płaska rękojeść  
  • Higieniczna jednolita konstrukcja 
  • Mycie ręczne
  • Noże z serii GSF są uzupełnieniem serii G i GS

259,00 zł brutto
210,57 zł netto
Wysyłka w ciągu 2 dni
Kod produktu:
GSF-50
EAN13:
4943691750006
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

Ze względu na wąskie i długie ostrze ten nóż może być wykorzystany do sprawiania ryb, krojenia różnych składników oraz obierania warzyw i owoców.  Nóż ma długość 15 cm, całkowita długość to 26,5 cm. Wyprodukowano go z z jednego kawałka stali. Precyzyjne ostrze o perfekcyjnej ostrości jest ze stali nierdzewnej Cromova 18, z 18% chromu w składzie. Twardość rdzenia noża oscyluje pomiędzy 56-58 HRC w skali Rockwella. Dlatego nóż zachowuje ostrość przez długi czas. Waży niewiele, 122g i łatwo się nim posługiwać. Spłaszczona, antypoślizgowa rękojeść idealnie pasuje do dłoni zapewniając duży komfort pracy.

Zaleca się ręczne mycie noża łagodnym detergentem i wytarcie miękką ściereczką. Nóż należy ostrzyć zgodnie ze sztuką odpowiedniego ostrzenia noży japońskich. 

Precyzyjne ostrza i jednolita konstrukcja japońskich noży z jednego kawałka stali

Noże zaprojektował guru użytkowego designu - Komin Yamada, współpracujący z Yoshikin od 1983 roku. Wykorzystał swój ogromny potencjał do stworzenia bardzo funkcjonalnych noży. Wyróżnia je przełomowa konstrukcja z jednego kawałka stali. To rozwiązanie z wieloma zaletami, jak poniżej:

  • Dokładnie profilowany kształt rękojeści
  • W 100%  higieniczna powierzchnia - bez zanieczyszczeń w miejscu złączenia
  • Wygoda przy ostrzeniu
  • Gwarancja najwyższego poziomu bezpieczeństwa pracy

Wytrzymała klinga noży Global GSF z japońskiej stali nierdzewnej Cromova 18 

Do słownictwa branżowego gastronomii na stałe wszedł termin japońska stal, czyli najlepsza do produkcji noży. Skład i proporcje użytych materiałów są niezwykle istotne. Do klingi noża do obierania użyto stali nierdzewnej Cromova 18 zawierającej:

  1. 18% Chromu,
  2. Molibden,
  3. Wanad.

Wysoka twardość noży to moc i najwyższa skuteczność 

Są odporne na rdzę, przebarwienia lub korozję. Kroją bardzo efektywnie. Z twardością 56-58 HRC w skali Rockwella, japońskie noże zachowują ostrość o wiele dłużej niż produkty z innych stopów. 

Płaska i ergonomiczna rękojeść noży Global GSF

Spłaszczona rękojeść z drobnymi wgłębieniami pozwala w pełni kontrolować ruchy noża. Nie wyślizguje się on z dłoni podczas pracy.  Ręka nawet po wielu czynnościach krojenia nie męczy się. Noże wyważa się indywidualnie przy użyciu piasku. Jest on wsypywany do rękojeści i zapewnia bardzo dobrą równowagę noża w dłoni.

Dane techniczne
GSF-50

Opis

Materiał ogólnie
stal Cromova 18
Zastosowania
nie można myć w zmywarce
Twardość HRC
56-58
Rękojeść
stalowa
Długość ostrza cm
15
Rodzaj noża
kuchenny
Sposób ostrzenia
dwustronny symetryczny
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (32)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się