Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Japoński nóż Santoku 17 cm seria Nashiji Clad Natural Satake 801-416

Charakterystyka noża Santoku Nashiji Clad Natural

  • Klinga z nierdzewnej stali wysokowęglowej 420J2
  • Długość ostrza 17 cm
  • Długość całkowita 30 cm
  • Twardość ostrza 56 HRC
  • Szerokość klingi 4,5 cm
  • Grubość klingi 1,8 mm
  • Waga 90 g 
  • Nitowana rękojeść z naturalnego drewna
  • Mycie ręczne
  • Klasyczny japoński design

169,00 zł brutto
137,40 zł netto
Wysyłka w ciągu 2 dni
Kod produktu:
801-416
EAN13:
4956617801416
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

Nóż Santoku z linii Nashiji Clad Natural jest uniwersalny. Sprawdza się przy większości produktów takich jak: mięso i ryby, warzywa, owoce. Posługując się szeroką klingą możemy jednym ruchem zgarnąć pokrojone składniki i przenieść je do miski. Ma też uniwersalną długość 17 cm, całkowita długość to 30 cm. Ostrze wykonano z wytrzymałej, wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2. Ten niezwykle ostry nóż bardzo ułatwia pracę w kuchni. Twardość rdzenia wynosi 56 HRC w skali Rockwella i zapewnia zachowanie ostrości. Nóż Satake Nasjiji Clad jest perfekcyjnie ostry. Ostrzenie przebiega pod kątem 15 stopni. Na powierzchni klingi widoczne są porowate wgłębienia blokujące przyklejanie się krojonych składników. Ten duży nóż waży tylko 90 g, dzięki czemu szatkowanie przebiega bez dużego nacisku, a ręka nie jest zmęczona. Lekka jest również rękojeść z naturalnego drewna. Krojenie dyni lub arbuza z nożem Santoku nie stanowi już wyzwania, a nóż doskonale sprawdza się w domowej i profesjonalnej kuchni.

Zaleca się mycie ręczne łagodnym detergentem i wytarcie miękką ściereczką. Zgodnie ze sztuką odpowiedniego ostrzenia noży japońskich należy dbać o stan ostrości noża. 

Noże Satake  ze stali nierdzewnej 420J2 - perfekcyjny wygląd i higiena

Noże są wykonane z materiałów najwyższej klasy. Do wyrobu klingi noża Santoku zastosowana jest opatentowana, wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2, o następujących zaletach:

  • Wysoce odporna na korozję
  • Łatwa do ostrzenia

Powierzchnia stali nierdzewnej jest bardzo gładka więc nie namnażają się i nie zatrzymują się na niej bakterie.

Noże z funkcjonalną fakturą na klindze i okrągłą rękojeścią

Wykończenie klingi nawiązuje do dawnej japońskiej techniki zdobienia mieczy. Porowata faktura na bocznych powierzchniach jest podobna do nierównej skórki japońskiej gruszki nashiji. Jest to bardzo korzystne, bo produkty nie przyklejają się do noża. Rękojeść o okrągłym kształcie jest wykonana z naturalnego drewna i jest bardzo lekka. Połączenie między klingą a rękojeścią zabezpiecza pierścień z trwałego tworzywa. 

Noże Satake przykładem tradycyjnego japońskiego rzemiosła z kultowego miasta Seki

Noże powstają w słynnym mieście samurajskich mieczy – Seki. Gdzie to rzemiosło było przekazywane z pokolenia na pokolenie już od XIII wieku. Fabryka Satake Cutlery powstała w 1947 roku i zajmuje się wytwarzanie najlepszych noży na świecie. Technologia łączy się tu z tradycją dawnych japońskich mistrzów.

Dane techniczne
801-416

Opis

Materiał ogólnie
stal nierdzewna 420J2
Zastosowania
nie można myć w zmywarce
Twardość HRC
56
Rękojeść
drewniana
Długość ostrza cm
17
Rodzaj noża
kuchenny
Sposób ostrzenia
dwustronny symetryczny
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (11)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się