Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Japoński nóż szefa 21 cm seria Hiroki Satake 803-410

Charakterystyka noża szefa 21 cm seria Hiroki Satake

  • Klinga z nierdzewnej stali molibdenowo - wanadowej
  • Długość ostrza 21 cm
  • Długość całkowita 34,5 cm
  • Twardość ostrza 56 HRC
  • Szerokość klingi 4,5 cm
  • Grubość klingi 1,9 mm
  • Waga 160 g 
  • Nitowana rękojeść z lekkiego tworzywa POM
  • Mycie ręczne
  • Tradycyjny japoński design

249,00 zł brutto
202,44 zł netto
Wysyłka w ciągu 24 h
Ostatnie sztuki w magazynie. 1 Przedmiot
Kod produktu:
803-410
EAN13:
4956617803410
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

To bardzo uniwersalny nóż. Możemy go użyć do: filetowania niedużych ryb, porcjowania kurczaka oraz do oddzielania mięsa od kości. Ma zastosowanie również do standardowych czynności noża szefa takich, jak: krojenie mięsa i ryb oraz warzyw i owoców. Całkowita długość noża wynosi 34,5 cm. Samo ostrze ma 21 cm. Jest ono dość szerokie i pokroimy nim również większe płaszczyzny. Ostrze wykonano z wytrzymałej, nierdzewnej stali molibdenowo – wanadowej. Twardość rdzenia noża wynosi 56 HRC w skali Rockwella i zapewnia zachowanie ostrości. Ten sporych rozmiarów nóż waży niewiele, bo tylko 160 g, między innymi dlatego, że ma rękojeść z tworzywa POM. Jest świetnie wyważony i łatwo nim operować. Nóż jest bardzo przydatny przy wielu kuchennych czynnościach krojenia.

Zaleca się mycie ręczne łagodnym detergentem i wytarcie miękką ściereczką. Zgodnie ze sztuką odpowiedniego ostrzenia noży japońskich należy dbać o stan ostrości noża. 

Wysokie parametry stali nierdzewnej w klingach Hiroki Satake 

Zalety japońskiej stali są szeroko znane. Klingi Hiroki są wykonane właśnie z tej stali i mają w składzie:

  1. Molibden
  2. Wanad. 

Molibden zwiększa odporność na korozję. Wanad  poprawia odporność na ścieranie i pękanie. Noże są wytrzymałe i bardziej odporne na korozję. 

Noże z nitowaną, rękojeścią z żywicy poliacetalowej POM

Każda rękojeść noży Hiroki jest odpowiednio wyprofilowana i wzmocniona. Tworzywo POM jest:

  • Obojętne i odpowiednie do kontaktu z żywnością
  • Odporne na ścieranie i zużycie
  • Nie absorbuje wody

Łączenie rękojeści z klingą odbywa się za pomocą dwóch solidnych nitów. 

Noże Hiroki są komfortowe i uniwersalne

Wykonano je z funkcjonalnych materiałów. Są wielozadaniowe, używamy ich do:

  • Filetowania
  • Porcjowania
  • Oddzielania mięsa od kości
  • Standardowego krojenia różnych składników

Są przeznaczone do wieloletniej eksploatacji, przy zachowaniu bardzo dobrej proporcją ceny do jakości.

Dane techniczne
803-410

Opis

Materiał ogólnie
stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Zastosowania
nie można myć w zmywarce
Twardość HRC
56
Rękojeść
żywica poliacetalowa POM
Długość ostrza cm
21
Rodzaj noża
kuchenny
Sposób ostrzenia
dwustronny symetryczny
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (23)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się