Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Japoński nóż szefa kuchni 21 cm seria Megumi Classic Satake 805-858

Charakterystyka noża szefa kuchni 21 cm seria Megumi Classic Satake 

  • Klinga z nierdzewnej stali wysokowęglowej 420J2
  • Długość ostrza 21 cm
  • Długość całkowita 33,8 cm
  • Twardość ostrza 56 HRC
  • Szerokość klingi 4,6 cm
  • Grubość klingi 1,6 mm
  • Waga 118 g 
  • Tradycyjna okrągła rękojeść z drewna magnolii
  • Mycie ręczne
  • Klasyk japońskiego designu

139,00 zł brutto
113,01 zł netto
Wysyłka w ciągu 2 dni
Kod produktu:
805-858
EAN13:
4956617805858
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

To najlepszy nóż do rozpoczęcia kulinarnej przygody z kuchnią japońską. Służy do krojenia, porcjowania, siekania, wykrawania. Ma duże ostrze i może być użyty do różnych produktów: mięsa, warzyw, owoców. Jest ostry i idealnie wyważony. Bardzo ułatwi pracę szefowi kuchni. Twardość rdzenia noża dochodzi do 56 stopni HRC w skali Rockwella. Całkowita długość noża to 33,8 cm, samo ostrze ma 21 cm długości. Wykonano je z wytrzymałej, wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2. Jest zakończone ostrym czubkiem. Nóż jest bardzo precyzyjny i niewiele waży, jedyne 118 g, więc łatwo nim manipulować. Rękojeść jest z lekkiego, naturalnego drewna magnolii. Nóż jest bardzo uniwersalny i można będzie go eksploatować bardzo długo i intensywnie.  

Zaleca się mycie ręczne łagodnym detergentem i wytarcie miękką ściereczką. Zgodnie ze sztuką odpowiedniego ostrzenia noży japońskich należy dbać o stan ostrości noża. 

Noże Satake  ze stali nierdzewnej 420J2 - perfekcyjny wygląd i higiena

Wysokowęglowa stal jest bardzo ceniona w gastronomii. Noże wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, o następujących zaletach:

  • Odporność na korozję
  • Podatność przy ostrzeniu
  • Trwałość

Takie noże są bardzo trwałe i mają zdolność utrzymywania ostrości przez długi czas. 

Noże z lekką, komfortową rękojeścią

Rękojeść o okrągłym kształcie, wykonana z naturalnego drewna magnolii jest bardzo lekka. Połączenie między klingą a rękojeścią zabezpiecza pierścień z trwałego tworzywa. 

Noże Satake przykładem tradycyjnego japońskiego rzemiosła z kultowego miasta Seki

Fabryka Satake Cutlery powstała w 1947 roku i zajmuje się wyrobem bardzo trwałych i prostych w użyciu japońskich noży. Technologia łączy się tu z tradycją dawnych japońskich mistrzów. W japońskim Seki już w XIII w. kwitły manufaktury samurajskich mieczy, z tego dziedzictwa wywodzi się japońska technika wytwarzania najlepszych na świecie noży.

Dane techniczne
805-858

Opis

Materiał ogólnie
stal nierdzewna 420J2
Zastosowania
nie można myć w zmywarce
Twardość HRC
56
Rękojeść
drewno magnoliowe
Długość ostrza cm
21
Rodzaj noża
kuchenny
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (23)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się