Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Nóż japoński uniwersalny elastyczny 15 cm seria GS Global GS-11

Charakterystyka noża uniwersalnego elastycznego 15 cm seria GS

  • Ostrze z materiału Cromova 18  
  • Każdy egzemplarz poddany wielokrotnej kontroli jakości
  • Długość ostrza 15 cm
  • Długość całkowita 26,5 cm
  • Twardość ostrza 56-58 HRC
  • Szerokość klingi 2,4 cm
  • Grubość klingi 1,5 mm
  • Waga 98 g
  • Elastyczne ostrze
  • Wygodna, trójkątna rękojeść  
  • Higieniczna jednolita konstrukcja 
  • Mycie ręczne

315,00 zł brutto
256,10 zł netto
Wysyłka w ciągu 2 dni
Kod produktu:
GS-11
EAN13:
4943691711489
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

To bardzo uniwersalny nóż. Poza zwykłą funkcją krojenia możemy używać go do filetowania i porcjowania. Jego klinga ma długość 15 cm, całkowita długość noża wynosi 26,5 cm. Ze względu na elastyczne ostrze nóż jest bardzo skuteczny. Wykonano go z z jednego kawałka stali. Samo ostrze, o perfekcyjnej ostrości, jest ze stali nierdzewnej Cromova 18, z zawartością 18% chromu. Twardość rdzenia noża oscyluje pomiędzy 56-58 HRC w skali Rockwella. Dlatego nóż zachowuje ostrość przez długi czas. Jest bardzo lekki, waży jedyne 98 g i łatwo się nim posługiwać. Trójkątna rękojeść jest niezwykle ergonomiczna i daje duży komfort posługiwania się tym nożem.

Zaleca się ręczne mycie noża łagodnym detergentem i wytarcie miękką ściereczką. Nóż należy ostrzyć zgodnie ze sztuką odpowiedniego ostrzenia noży japońskich. 

Wytrzymała klinga noży Global GS z japońskiej stali nierdzewnej Cromova 18 

Przy produkcji noży najbardziej kluczowy jest rodzaj stali. Do produkcji klingi noża uniwersalnego elastycznego zastosowano opatentowaną przez Yoshikin, wysokowęglową stal nierdzewną Cromova 18, która zawiera:

  1. 18% Chromu, 
  2. Molibden,
  3. Wanad. 

W tej technologii stal poddaje się najpierw obróbce cieplnej w temperaturze 1000°C, potem obróbce w temperaturze - 80°C, po czym ponownie jest nagrzewana. Proces wymrażania powoduje wzrost twardości stali. Taka powierzchnia jest bardzo gładka i nie zatrzymuje bakterii. 

Krótkie precyzyjne ostrza i jednolita konstrukcja japońskich noży z jednego kawałka stali

Noże z serii GS mają krótkie ostrza dla większej precyzji przy angażujących czynnościach. Ich projektant Komin Yamada, wykorzystał olbrzymie know – how do stworzenia bardzo zaawansowanych produktów. Wyróżnia je przełomowa konstrukcja z jednego kawałka stali. To rozwiązanie z wieloma zaletami, jak poniżej:

  • Dokładnie profilowany kształt rękojeści
  • W 100%  higieniczna powierzchnia - bez zanieczyszczeń w miejscu złączenia
  • Wygoda przy ostrzeniu
  • Gwarancja najwyższego poziomu bezpieczeństwa pracy

Wysoka twardość noży to moc i najwyższa skuteczność 

Ostrza noży kroją bardzo efektywnie. Jest to możliwe dzięki twardości z przedziału: 56-58 HRC w skali Rockwella. Noże Global pozostają idealnie naostrzone o wiele dłużej niż produkty z innych stopów. Ponadto są odporne na korodowanie i przebarwienia. 

Trójkątna i idealnie wyważona rękojeść noży Global GS

Bardzo praktyczna, trójkątna rękojeść ze stali, o powierzchni pokrytej regularnymi wgłębieniami jest gwarancją mocnego uchwytu i działa antypoślizgowo. Zastosowanie odpowiednio dobranej ilości drobnego piasku, wsypana do rękojeści gwarantuje szybka i przyjemną pracę.

Dane techniczne
GS-11

Opis

Materiał ogólnie
stal Cromova 18
Zastosowania
nie można myć w zmywarce
Twardość HRC
56-58
Rękojeść
stalowa
Długość ostrza cm
15
Rodzaj noża
kuchenny
Sposób ostrzenia
dwustronny symetryczny
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (15)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się