Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Kuchnia

Z pewnością kuchnia to najważniejsze miejsce w działalności gastronomicznej. To właśnie od niej i od jej projektu należy zacząć. Przede wszystkim nowoczesna kuchnia gastronomiczna nie może sprawnie funkcjonować bez przemyślanych rozwiązań. Oczywiście projekt technologiczny powinien być spójny ze specyfiką lokalu gastronomicznego.

Niewątpliwie kuchnia restauracji znacząco różni się od kuchni baru sushi lub pizzerii. Dlatego na etapie projektu zapadają kluczowe decyzje. Dobrze zorganizowane zaplecze kuchenne to wydajna i szybka praca, a zatem wszystko to, co przekłada się na zadowolenie gości. W rezultacie wspólnych działań inwestora, Szefa Kuchni i profesjonalnych doradców powstają lokale gastronomiczne na najwyższym poziomie.

Filtruj według

Należy podkreślić, że kuchnia gastronomiczna to obszar, gdzie wszystkie sprzęty i urządzenia są eksploatowane bardzo intensywnie. Nie ma więc mowy o posiłkowaniu się przyborami kuchennymi z kuchni domowej. Zazwyczaj zużywają się one bardzo szybko. Ponadto wykonywane nimi czynności trwają po prostu zbyt długo. Urządzenia typowe dla gastronomii są projektowane z myślą o obróbce dużej ilości składników. Mogą one pracować w systemie bez przerw i nie ulegają awariom. Z tego też względu naczynia i przybory kuchenne powstają z bardzo trwałych rodzajów stali.

Kuchnia to po pierwsze, dostosowany do potrzeb piec gastronomiczny. Po drugie urządzenia, które dzielimy na urządzenia do obróbki mechanicznej, takie jak: krajalnice, miksery, roboty kuchenne, szatkownice, maszynki do mięsa i wilki. Równie ważna jest obróbka termiczna, czyli gastronomiczne garnki, patelnie, rondle, a także brytfanny, miski i wiadra. Ponadto potrzebne są specjalistyczne i bardzo ostre noże gastronomiczne, którymi szybko kroi się lub porcjuje mięso oraz inne składniki w dużych ilościach. Z pewnością przydatny będzie też tzw. drobny sprzęt kuchenny, czyli chochle, tłuczki, tarki, ubijaki czy też termometry kuchenne i wiele innych.

Na koniec warto zwrócić uwagę nie tylko na urządzenia i przybory, ale także na meble gastronomiczne. Według nas od początku warto zainwestować w profesjonalne meble ze stali nierdzewnej. Są najbardziej funkcjonalne przy organizacji ciągów roboczych i zapewniają wysoki poziom higieny.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się