Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Sztućce

Przy wyposażaniu restauracji warto dołożyć wszelkich starań, aby wyglądała ona spójnie i harmonijnie. W związku z tym charakter wnętrza, jak i cała zastawa stołowa powinny ze sobą współgrać. Z jednej strony zastawa stołowa podkreśla charakter serwowanych na niej dań, z drugiej zaś dopełnia pozostałe elementy wystroju. Warto też zachować zasadę złotego środka i połączyć walory estetyczne z użytkowymi tak porcelany, jak i szkła. Podobnie jest jeśli chodzi o sztućce. Powinny być trwałe i wygodne, a także dopasowane do charakteru lokalu gastronomicznego. Pięknie wypolerowane, są zazwyczaj oczkiem w głowie personelu.

Filtruj według

Trwałe sztućce gastronomiczne produkowane są z odpowiednich gatunków stali. Do najczęściej spotykanych należy stal 18/0 lub też stal 18/10. Parametry takiej stali gwarantują higienę i idealny wygląd, jak również wysoką odporność na zniszczenia, czyli zarysowania. Intensywne użytkowanie, a zwłaszcza mycie i wyparzanie w zmywarce przemysłowej nie powoduje ich uszkodzenia. Gdy są porysowane, niekształtne lub też z przebarwieniami pozostawiają złe wrażenie. Wychodząc naprzeciw potrzebom branży producenci wielu marek uwzględniają wszystkie te potrzeby. Dlatego też w naszym sklepie oferujemy linie stalowych sztućców o zróżnicowanych parametrach i wyglądzie. Są zatem linie ekonomiczne do barów, stołówek a także linie prestiżowe do restauracji i hoteli (Stalgast, Hendi, Eternum).

Sztućce gastronomiczne są w kompletach, zazwyczaj to 6 lub 12 sztuk. To jeden z najczęściej uzupełnianych elementów zastawy i dlatego warto mieć zapas, odpowiedni do liczby obsługiwanych gości. Pamiętajmy, że podczas posiłku są one kilkukrotnie wymieniane i dopasowywane do rodzaju dań. Przy zakupie należy wziąć to pod uwagę. Zestaw podstawowy, czyli łyżka, widelec, nóż w gastronomii nie wystarczą. Warto zatem przemyśleć jakie dobrać sztućce poza podstawowymi, takimi jak przystawkowe, do ryb, steków, masła, sosów i serwowania. Z pewnością taki zestaw doskonale sprawdzi się w lokalach gastronomicznych z tradycyjną i klasyczną kuchnią. Z myślą o takim właśnie menu powstaje niemal całe wzornictwo zastawy stołowej. Najlepiej gdy jest ona ponadczasowa i ma raczej niewyszukaną formę. Dzięki temu łatwo na niej nie tylko serwować, ale też odpowiednio o nią dbać i zachować standardy higieniczne.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się