Szkło Chef&Sommelier
W tej kategorii prezentujemy znakomite naczynia Chef&Sommelier. Dostępne są rozmaite kieliszki, szklanki, karafki oraz pokale. W starannie wyselekcjonowanej ofercie a’Gusto z pewnością uda się znaleźć produkty najlepiej dopasowane do indywidualnych oczekiwań i potrzeb, niezależnie od tego, czy prowadzisz lokal gastronomiczny, czy też kompletujesz wyposażenie swojej kuchni.
Szkło Chef & Sommelier – produkty dla koneserów
Jak zwykle w przypadku produktów firmy Arc International można liczyć na oryginalną estetykę oraz funkcjonalność. Marka Chef & Sommelier obejmuje naczynia, które zostały zaprojektowane w taki sposób, aby smakowanie wina i innych trunków było jeszcze przyjemniejsze i dostarczało niesamowitych doznań smakowych. Szkło gastronomiczne Chef & Sommelier to faktycznie artykuły dla koneserów potrafiących docenić ulotne rozkosze podniebienia. Szklane naczynia doskonale sprawdzą się w ekskluzywnych restauracjach, ale też podczas uroczystych przyjęć domowych, gdy chcemy zrobić na gościach jak najlepsze wrażenie.
Trwałość produktów marki Chef & Sommelier
Kieliszki, pokale i goblety dostępne w ofercie Chef & Sommelier wyróżniają się wyjątkową trwałością. Fakt ten można bardzo prosto wytłumaczyć. Nie zapominajmy, że chodzi o naczynia wykonane z Kwarxu. Kwarx to szklany materiał (którego skład został opatentowany), wyróżniający się wyższą wytrzymałością. Oprócz tego tworzywo to jest również bardziej przejrzyste. Co istotne, kieliszki i inne naczynia z tego materiału prezentują się znakomicie nawet po 2000 cyklach zmywania. Oznacza to, że nawet przy intensywnej eksploatacji szkło Chef&Sommelier nie traci swojego eleganckiego blasku.
Naczynia dla wymagających
Firma Chef&Sommelier współpracuje z najlepszymi projektantami, by tworzyć naczynia zachwycające funkcjonalnością i stylowym wyglądem. Designerskie szklanki i kieliszki wytwarzane są według wytycznych szefów kuchni, barmanów, sommelierów i innych znawców dobrego wina i sztuki miksologii. Wszystkie elementy naczyń zaprojektowano tak, by idealnie wydobywały walory spożywanych w nich trunków.