Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Kuchnia nowoczesna

Kuchnia nowoczesna to także gotowanie z zastosowaniem techniki sous vide. Pomimo dłuższego czasu przyrządzania jest ona ceniona ze względu na walory smakowe potraw. Ponadto sous vide uznawana jest za jedną ze zdrowszych technik obróbki termicznej. Między innymi dlatego, że nie wymaga użycia dużych ilości tłuszczu. Efekty gotowania to w 100% naturalny aromat i smak. Sous vide to technika, którą z powodzeniem można wykorzystać w domu. Cyrkulatory do gotowania są nie tylko proste w obsłudze, ale też optymalne pod względem wielkości. A gotować możemy zarówno warzywa, mięso jak i inne składniki.

Ciekawą techniką w dziedzinie kuchni nowoczesnej jest również wędzenie przy użyciu urządzeń smoking gun. Tak przygotowane potrawy i napoje zyskują naturalny aromat dymu jak z tradycyjnej wędzarni. Nieocenione są tutaj zrębki zapachowe (aromaty), czyli wiórki z różnych gatunków drewna, które najlepiej nasycają żywność charakterystycznym, przydymionym aromatem

Filtruj według

Kuchnia nowoczesna kojarzy się również z wykorzystaniem nowatorskich technik: mrożenia w ciekłym azocie, smoking gun, liofilizacji czy też sous vide. To także inne podejście do serwowania dań, a mianowicie tzw. tasting menu. Ponadto bardzo ważna jest oprawa, która raczej odcina się od tradycyjnej zastawy. Jej miejsce należy do naczyń z subtelnego i wyrafinowanego w kształtach szkła, które przywodzi na myśl przybory alchemika. Dominują spektakularne pokrywy, menzurki i oryginalne w formie kolby z cienkiego szkła. Ten rodzaj menu to często bardzo zintensyfikowane smaki i niesamowity wygląd dań, deserów lub napojów.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się