Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Pizzeria

Pizza należy do niezwykle popularnych i chętnie konsumowanych dań, dlatego też pizzeria to jeden z najczęściej spotykanych lokali gastronomicznych. O powodzeniu tego typu przedsięwzięcia zazwyczaj decyduje lokalizacja, a także jakość pizzy. Tę ostatnią z pewnością zagwarantuje doświadczony pizzermen, jak również aranżacja lokalu. Odpowiednie wyposażenie zaplecza kuchennego to również sprawa wielkiej wagi. Jak wiadomo, pizzeria nie może funkcjonować bez pieca do pizzy. To właśnie od niego zależy ostateczny efekt, czyli idealna włoska pizza.

Filtruj według

Najczęściej pizzeria dysponuje piecem gazowym lub elektrycznym. Rzadziej można spotkać tradycyjny piec opalany drewnem. Niestety ten ostatni nie gwarantuje powtarzalności wypieku, bo nie jest łatwo utrzymać w nim równomierną temperaturę. Do rozważenia pozostają zatem dwie wcześniejsze propozycje. Oba rodzaje wymagają innych instalacji i rozwiązań technologicznych w lokalu. Dlatego też najprostszym rozwiązaniem jest inwestycja w piec elektryczny. Często w opcji z wbudowanym okapem.

Piec elektryczny jest nie tylko bezpieczny, ale też łatwy w obsłudze. Wysoka jakość pieczenia to kolejny argument przemawiający za tego typu urządzeniem. Równomierna temperatura w komorze powstaje dzięki połączeniu działania cegły szamotowej i pracy elementów grzewczych. Mała pizzeria zadowoli się piecem jednokomorowym. Oczywiście w większym lokalu potrzebny będzie piec dwukomorowy.

Do wyrobu ciasta na pizzę najlepiej sprawdzą się stoły chłodnicze i odpowiednie urządzenia, czyli miksery spiralne. Co do stołów, są one bardzo uniwersalne. Nie tylko chłodzą, ale też mają funkcję automatycznego odmrażania. Ponadto często mają witrynkę chłodniczą, albo też nadstawkę ze stali nierdzewnej. Ich powierzchnia, a mianowicie granit lub stal jest gładka i łatwa w utrzymaniu czystości.

Okrągłe blachy i siatki, a także łopaty do umieszczania pizzy to kolejne niezbędne elementy wyposażenia. Należy też pomyśleć o akcesoriach, takich jak: szpachelki do ciasta czy też chwytaki do blach. Pizzeria to także oferowanie usługi z dowozem do klienta, a zatem niezbędne są torby do transportu.

Warto także zadbać o to, aby pizza serwowana na miejscu miała odpowiednią oprawę, czyli talerze. Te zaś powinny być nie tylko ładne, ale też odpowiednio duże.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się