Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Fast food

Lokal gastronomiczny typu fast food wymaga odpowiedniego wyposażenia. Począwszy od mebli gastronomicznych. Według nas optymalne są meble ze stali nierdzewnej. Z tego względu, że są nie tylko trwałe i bezpieczne, ale też bardzo funkcjonalne. Przede wszystkim to: stoły robocze i szafki, zlewy i półki. Ponadto stoły chłodnicze i mroźnicze, a także nadstawki z funkcją chłodzenia. Meble gastronomiczne tego typu idealnie organizują przestrzeń do pracy, czyli ergonomiczne ciągi robocze. Są zarówno funkcjonalne, jak i higieniczne. Z pewnością higiena i bezpieczeństwo pracowników i konsumentów powinna być na pierwszym planie.

Filtruj według

Kuchnia fast food jest dość specyficzna i zazwyczaj o chodzi w niej o serwowanie dań po możliwie jak najszybszej obróbce. Inne będzie wyposażenie w urządzenia baru z zapiekankami, a inne restauracji fast food. Jeśli lokal jest nieco większy można pomyśleć o zróżnicowanym menu i inwestycji w odpowiednie urządzenia.

Żelazna pozycja menu każdego lokalu typu fast food to oczywiście frytki. Złociste i smakowite najlepiej smażą frytownice gastronomiczne. Zasadniczo są dwie opcje tych urządzeń, a mianowicie frytownice elektryczne lub też gazowe. Aby osiągnąć wysoką jakość frytek należy uwzględnić właściwe proporcje pojemności komory smażenia do mocy grzałek. Zapewnią to urządzenia wyższej klasy w naszej szerokiej ofercie. W zależności od wielkości lokalu należy zdecydować czy ma to być frytownica pojedyncza czy też podwójna. Frytki jako baza świetnie komponują się zarówno z kebabem, drobiem, warzywami. Dlatego warto pomyśleć o rożnie, grillu i urządzeniu do kebaba. Ponadto urozmaicenie menu zapewnią tostery, a także urządzenia do hot – dogów. Dodatkowo warto pomyśleć o deserach takich jak gofry. Gofrownice są niewielkich rozmiarów. Są bardzo proste w obsłudze i nie zajmują zbyt wiele miejsca.

Alternatywą do baru lub restauracji bywa też często naleśnikarnia. W lokalach o takim profilu sprawdzają się specjalistyczne naleśnikarki. Najczęściej pracują w oparciu o wydajne urządzenia elektryczne lub gazowe z funkcjonalną płytą żeliwną. Smażenie na nich odbywa się bardzo szybko, a naleśniki nie przypalają się.

Podsumowując, proponujemy szeroki wybór zróżnicowanych i funkcjonalnych urządzeń do niemal każdego lokalu fast food.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się