Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Wiaderka i misy do szampana

Wiaderka i misy do szampana idealnie rozwiązują kwestię utrzymania właściwej temperatury serwowania obu tych trunków. Enologia, czyli nauka poświęcona w całości kulturze wina zawiera między innymi ścisłe wskazania co do temperatury dla poszczególnych rodzajów wina.

Tak więc, poza drobnymi wyjątkami standardowo wina musujące powinno się serwować w temperaturze od 7 – do 10 °C. Natomiast dla wina białego optymalna jest temperatura 10 - 11°C. Zaś co do win czerwonych przyjmuje się zasadę serwowania go po prostu w temperaturze pokojowej.

Filtruj według

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się