Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.
Filtruj według

Łopaty do pizzy

Łopata do pizzy jest narzędziem, które kojarzy nam się z przytulną włoską knajpką, w której pizzerman z kunsztem i gracją wyciąga gorący włoski przysmak. Łopata do pizzy jest jednym z najbardziej przydatnych i potrzebnych akcesoriów, w każdej restauracji, pizzerii, czy barze.

Filtruj według

Robienie pizzy jest procesem, który wymaga precyzji, spokoju i umiejętności, ponieważ wszystko ma tu swój określony czas. Wyjmowanie upieczonego dania musi być szybkie, lecz nie gwałtowne. By chwyt i wyciągnięcie było odpowiednie, potrzebne jest do tego dobre i precyzyjne narzędzie, czyli łopata do pizzy. Ten niepozorny przedmiot jest niezbędnym wyposażeniem każdego lokalu gastronomicznego, który serwuje pizzę.

Dzięki łopacie, pizze wypiekane są w odpowiednim tempie, co sprawia, że są idealnie chrupkie i smaczne. Istnieją łopaty z długimi i krótkimi kijami, oraz różnymi powierzchniami łopaty. Wykonywane są one najczęściej z aluminium i drewna, ponieważ są one najbardziej trwałe i niezawodne. Oczywiście najlepiej jest dobierać łopatę, do tego jaki mamy piec, ponieważ zbyt duża łopata, może nie spełniać swojej niezbędnej funkcji.

Łopaty do pizzy, są jednym z ważniejszych narzędzi każdego pizzermana, ponieważ wkładanie i wyciąganie pizzy musi odbywać się szybko, sprawnie, ale i precyzyjnie. Trudno jest wyobrazić sobie pracę pizzermana, bez tego niezbędnego narzędzia, ponieważ dzięki profesjonalnej łopacie do pizzy, można perfekcyjnie kontrolować czas wypiekania pizzy. Włoski przysmak jest w piecu dokładnie tyle, ile trzeba, a jego szybkie wyjęcie jest kluczowe w całym procesie przyrządzania pizzy.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się