Palniki gazowe do creme brulee
Panik gazowy jest szczególnie przydatnym narzędziem w gastronomii, czy cukiernictwie. Świetnie sprawdza się podczas przygotowywania francuskiego przysmaku, ale znajduje on szerokie zastosowanie przy przyrządzaniu dań, potraw, słodkich deserów i ciast. Jest to jeden z najbardziej niezbędnych elementów każdej profesjonalnej restauracji, cukierni, czy lokalu gastronomicznego.
Sekretem palnika do creme brulee jest jego wymienny wkład. Wkłady, to puszki napełnione gazem, dzięki czemu płomień, który wydostaje się z palnika jest mocny, gorący i praktyczny. Wymienialne wkłady to bardzo praktyczne i pomysłowe rozwiązanie, a ich wymiana trwa dosłownie kilka chwil. Dzięki temu praca może nieprzerwanie toczyć się swoim rytmem.
Palniki gazowe znajdują zastosowanie nie tylko przy przyrządzaniu słynnego francuskiego deseru. Flambirowanie, czyli podgrzewanie palnikiem, jest stosowane w wielu potrawach i deserach, a jego efektowny wygląd bardzo często zachwyca zgromadzonych gości, przed którymi wykonywane są pokazy gastronomiczne. Jest to doskonały sprzęt, który nadaje się zarówno do profesjonalnych restauracji, jak i domowych kuchni. Palnik gazowy do creme brulee znajduje zastosowanie wszędzie tak, gdzie potrzebna jest siła ognia, jak np. podczas grillowania skóry na mięsie, czy opalaniu włosów golonki. Taki profesjonalny palnik gazowy polecany jest zarówno w gastronomii, jak i w cukiernictwie.