Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Filtruj według

Producenci
Materiał ogólnie
Pakowane po
Długość [mm]
Filtruj

Sztućce Stalgast

Klasyczne w kształtach i wytrzymałe sztućce Stalgast są na wyposażeniu wielu lokali gastronomicznych. Ponadto wszystkie linie są wykonane z trwałej stali nierdzewnej. Proste i eleganckie kształty łyżek, widelców, noży i łyżeczek dobrze komponują się z pozostałymi elementami zastawy stołowej. W zależności od rodzaju prowadzonej działalności warto zwrócić uwagę na sztućce Stalgast przypisane do rodzaju działalności gastronomicznej. Firma stworzyła linie sztućców dla cateringu, bistro, stołówek i barów oraz sztućce z przeznaczeniem do restauracji.

Filtruj według

Z pewnością warto wziąć je pod uwagę przy wyposażaniu lokalu gastronomicznego, bo mają bardzo atrakcyjną cenę. Poza wymienionymi wcześniej oferujemy również pozostałe, nieco droższe sztućce Stalgast z linii: Koneser, Classic, Ardilla oraz inne. Takie sztućce bardzo dobrze sprawdzają się w codziennym intensywnym użytkowaniu. Można je myć w zmywarkach gastronomicznych. Przede wszystkim też są odporne na zarysowania i nie pojawiają się na nich nieestetyczne naloty lub przebarwienia.

Sztućce to nieodłączny element zastawy stołowej, a przy jej wyborze mogą pojawić się pewne dylematy. Dlatego tak wielu restauratorów decyduje się na ponadczasowe i klasyczne elementy zastawy. Według nas proste i harmonijne kształty zawsze się sprawdzają i dobrze współgrają z całościową aranżacją stołu. Dodatkowo nie powstaje jakikolwiek „zgrzyt” i można łatwo dopasować je do pozostałych elementów wystroju lokalu.

Pewne trendy, najwyraźniej nie zaakceptowane jako mało funkcjonalne lub zbyt awangardowe bardzo szybko znikają. Architekci wnętrz prześcigają się projektowaniu funkcjonalnych i modnych wnętrz, a producenci i projektanci zastawy gastronomicznej nawiązują do tych rozwiązań. Z pewnością przy wyborze zastawy dobrze jest kierować się zasadą „złotego środka”, tak aby porcelana i szkło były nie tylko piękne, ale przede wszystkim trwałe. Pozostaje jeszcze kwestia wygody użytkowania. Nawet najciekawsze pod względem formy sztućce nie zostaną „zaakceptowane” przez gości restauracji jeśli będą niewygodne lub bardzo ciężkie. To samo stwierdzenie dotyczy pięknych, ale niepraktycznych lub trudnych do utrzymania w czystości talerzy. Wydaje się, że chyba najbardziej skłonni do odstępstw w tej kwestii, pozostajemy w tematyce szkła. Tutaj użyteczność może od czasu do czasu zejść na drugi plan.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się