Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.
Filtruj według

Sztućce specjalistyczne

Nie od dziś wiadomo, że personel pracujący w gastronomii potrzebuje specjalistycznego wyposażenia. To przede wszystkim sprzęt i urządzenia, ale też proste przybory takie, jak sztućce specjalistyczne. Są one nie tylko przystosowane do obróbki termicznej w bardzo wysokiej temperaturze, ale też wykonane z odpowiedniego materiału.

W tym przypadku najlepsza jest stal dobrej jakości, czyli ulubiony materiał w gastronomii. Jest odpowiednio trwała, a przy tym higieniczna i po prostu mocna. Ponadto świetnie znosi wysoką temperaturę. Jest także odporna na korozję. Co więcej, wszystkie stalowe sztućce specjalistyczne można myć w zmywarce.

Filtruj według

W naszej ofercie zgromadziliśmy niezbędne widelce sporych rozmiarów, które ułatwiają przewracanie dużych kawałków mięsa lub ryb. W rezultacie, w bezpieczny sposób można przekładać bardzo gorące składniki. Odpowiedni kształt i jakość są tu na pierwszym miejscu. Tego typu sztućce specjalistyczne są po pierwsze bezpieczne, po drugie mają odpowiedni kształt. Tutaj dobrym przykładem są widelce trójzębne, które pozwalają na precyzyjne operowanie.

Na uwagę zasługują również wszelkiego rodzaju i rozmiarów pęsety gastronomiczne. To rodzaj bardzo sprawnych i uniwersalnych przyborów. Dodatkowo niektóre z nich dla jeszcze większej precyzji mają wygięte końce. Zapewniają bardzo dokładny uchwyt. Sprawny kucharz wyciąga nimi ości i używa podczas dekorowania dań. Pęsety są nieodzowne w cukiernictwie i barze.

Sztućce specjalistyczne towarzyszą niektórym daniom. Od jakiegoś już czasu w wielu polskich restauracjach jest bogaty wybór dań z owocami morza. Zarówno one jak i ślimaki wymagają takich właśnie przyborów. Są to na przykład noże do ostryg, szczypce do skorupiaków czy też szczypce i widelce do ślimaków. Dzięki nim obróbka przebiega szybko i sprawnie. Podczas pobytu w restauracji widzimy jedynie zadziwiający efekt finalny starań całego zespołu, który pracuje w pocie czoła na zapleczu. Delektujemy się smakiem i aromatem wspaniałych dań. Aby tak było Szefowie Kuchni cały czas doskonalą swoje umiejętności. Poszukują nowych składników i są na bieżąco z nowościami w branży. Odkrywanie nowych smaków zawdzięczamy kreatywnej i ciekawej kuchni, a do tego świetnie wyposażonej.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się