Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Obróbka termiczna

Gotowanie, smażenie, opiekanie, jak również grillowanie czy wędzenie to w gastronomii codzienne rutynowe czynności. Aby tego rodzaju obróbka termiczna przebiegała nie tylko szybko, ale zgodnie ze sztuką kulinarną niezbędne są odpowiednie urządzenia. Ponieważ kuchnia gastronomiczna to gotowanie w zupełnie innych warunkach niż domowe i na dużą skalę sprzęt gastronomiczny powinien być specjalistyczny.

Filtruj według

Nowoczesna gastronomia to przede wszystkim piece gastronomiczne. Pośród nich uniwersalne i specjalistyczne urządzenia takie, jak piece konwekcyjno – parowe, piece do pizzy lub piece piekarniczo – cukiernicze. Po pierwsze można w nich jednocześnie przygotować dużą ilość porcji. Dodatkowo mogą to być dania z różnych składników spożywczych przyrządzane na poszczególnych poziomach. Po drugie obróbka termiczna przebiega bardzo szybko i nie jest skomplikowana. Dania z pieca mają rewelacyjną jakość. Mięsa lub ryby z pieca są soczyste i chrupkie. To zdrowa kuchnia, bo nie wymaga dużej ilości tłuszczu. Poza tym większość wartości odżywczych pozostaje w tak przetworzonej żywności.

W niektórych lokalach gastronomicznych jest inna organizacja zaplecza kuchennego i wówczas niezbędne są także inne urządzenia. Do tej grupy należą: kuchnie i trzony kuchenne, taborety gazowe i elektryczne, a także frytownice, płyty grillowe i grzewcze. Zazwyczaj też w zależności od specyfiki kuchni potrzebne są również: salamandry, kotły lub rożna. Wszystkie wymienione urządzenia oferujemy w naszym sklepie. Ponadto mamy cały asortyment potrzebny przy kompleksowym wyposażeniu różnorodnych lokali gastronomicznych, zarówno w urządzenia, jak i meble gastronomiczne oraz przybory kuchenne. To nowoczesne urządzenia i sprzęty wysokiej jakości produkowane przez najlepsze firmy takie, jak: Convotherm, Rational, Retigo, RM Gastro, RedFox, Hendi, Stalgast.

W wielu lokalach potrzebne są specjalistyczne urządzenia do podgrzewania gotowych dań. Chodzi tu oczywiście o różnego rodzaju bemary (wolnostojące; jezdne). Tego typu urządzenia zapewniają nie tylko o dpowiednią temperaturę, ale też wysoką jakość dań. Warto także zwrócić uwagę na technikę gotowania sous vide i przeznaczone do niej urządzenia. Dania gotowane w niskiej temperaturze są tego warte, bo mają wyjątkowe walory smakowe i polecają je dietetycy. Pora na podsumowanie, obróbka termiczna to szeroki asortyment specjalistycznych urządzeń, dzięki którym restauracje, hotele, kantyny lub punkty małej gastronomii mogą działać wydajnie i zapewniać odpowiednio wysoki standard obsługi gości.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się