Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Pakowarki

Pakowarki, jak również nowoczesna technika pakowania próżniowego skutecznie przedłuża trwałość żywności. Przede wszystkim dzięki pakowaniu próżniowemu możemy dłużej cieszyć się świeżością produktów. Z tego też względu jest to doskonałe urządzenie do gastronomii. Artykuły nie tylko zachowują cenne wartości odżywcze, ale też pozostają tak samo smaczne. W produktach zapakowanych w ten skuteczny sposób znacząco później zaczynają działać bakterie pleśni. Dodatkowo przezroczyste opakowania umożliwiają łatwy przegląd zawartości magazynu. To z kolei ułatwia sprawne i ekonomiczne zarządzanie zasobami.

Filtruj według

Urządzenia do pakowania wykorzystują technikę odsysania powietrza, które odbywa się dzięki pompie i listwie zgrzewającej z teflonem. Najpierw urządzenie odsysa powietrze z z wnętrza opakowania foliowego. Niemal jednocześnie z tą czynnością tworzy szczelny zgrzew zamykający. W rezultacie powstaje hermetyczne opakowanie. Ani powietrze, ani wilgoć nie mają dostępu do zawartości. Ochrona jest kompleksowa, więc pozostają bardzo długo świeże.

W naszej ofercie mamy dwa rodzaje pakowarek, pochodzących od producentów cenionych w branży gastronomicznej. Są to zarówno pakowarki komorowe, jak i listwowe firm: RM Gastro, Hendi oraz Stalgast. Przy podjęciu decyzji o wyborze rodzaju należy uwzględnić przede wszystkim kryterium wydajności. To jakiej pakowarki potrzebujemy zależy od rodzaju i ilości produktów do pakowania. Przy większej ilości zazwyczaj sprawdza się pakowarka komorowa. Przemawia za nią głównie efektywność pracy, ale też cena worków.

Według opinii naszych klientów pakowarki komorowe są idealnym rozwiązaniem do firm cateringowych i branży spożywczej. Najczęściej kupowane pakowarki mają pompę próżniową o wydajności od 4 do 25 m3/h. Natomiast do zakładów produkcyjnych polecamy modele o większej mocy.

W przeciwieństwie do nich pakowarki listwowe warto instalować w punktach małej gastronomii. To dobre rozwiązanie do pakowania niedużych ilości produktów lub do pakowania na użytek gospodarstw domowych. Tutaj zasada działania, jak i konstrukcja urządzenia jest zupełnie inna. Po pierwsze worek z produktem znajduje się na zewnątrz, a po drugie we wnętrzu pakowarki, a dokładnie na listwie jest jedynie koniec worka. Pakowarki tego typu mają niewielkie wymiary, więc bez problemu mieszczą się na blacie lub niewielkim stanowisku pracy. Urządzenia z komorą wymagają więcej przestrzeni. Z pewnością oba typy urządzeń wyróżnia prosta obsługa i bezpieczeństwo pracy.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się