Urządzenia do tarcia sera
Rozdrabnianie sera dla wielu może wydawać się banalnie proste, jednak w przypadku ogromnej ilości bloków serowych w ciągu każdego dnia sprawa prezentuje się nieco inaczej. Rozwiązaniem na ten problem, z którym borykają się pracownicy wielu lokalów gastronomicznych, może okazać się profesjonalne urządzenie do tarcia sera, które również nadaje się do tarcia bułki, dzięki czemu uzyskujemy własną bułkę tartą, ale i orzechów, suszonych owoców, czy czekolady.
Urządzenia do tarcia sera - precyzja i wydajność sprzętu
Profesjonalne tarki do sera, które Państwu oferujemy, posiadają wiele funkcji, które pozwalają na wybór rodzajów cięcia, czy też ścierania produktów. Dzięki temu możemy dobierać dany rodzaj do danego produktu, co sprawi, że staniemy się bardziej precyzyjni, a co za tym idzie, bardziej profesjonalni. Wiele sprzętów z naszej oferty posiada naprawdę imponującą wydajnością, która sięga aż 150 kg przerabianego produktu na jedną godzinę. Dodatkowo należy zaznaczyć, że urządzenie do tarcia sera nadaje się nawet do tych najtwardszych gatunków, które wymagają naprawdę wiele wysiłku, jeżeli robimy to własnoręczne. Dzięki temu oszczędzamy czas, siłę i własne nerwy, które przeznaczylibyśmy na tarcie sera.
Mobilność i łatwość w czyszczeniu
Większość z naszych urządzeń do tarcia sera jest mobilna, jednak wyposażone są one w specjalne gumowe nóżki, które uniemożliwiają przypadkowe przesunięcie maszyny, a jednocześnie zwiększają bezpieczeństwo korzystającego z niej. Dodatkowo wszystkie oferowane przez nas maszyny są łatwe w czyszczeniu, dzięki czemu można bardzo szybko zmieniać produkty, które chcemy zetrzeć bez pozostałości po poprzednikach.
Wymienne tarcze
Oczywiście urządzenia do tarcia sera, które Państwu prezentujemy, posiadają również wymienne tarcze, dzięki czemu nie musimy się ograniczać jedynie do podstawowego ścierania sera, czy też innych produktów. Dodatkowo warto zaznaczyć, że produkty, które oferujemy, posiadają funkcje cięcia sera na większe bloki, na przykład 2 kg.