Salamandry
W Polsce w ostatnich latach można zauważyć mocny rozwój gastronomii, a co za tym idzie – wzrost chęci właścicieli wszelkich lokali do kupowania sprzętów, które usprawnią cały proces przygotowywania dań, tak aby sprostać wysokim oczekiwaniom gości. Jednym z głównych czynników, który wpływa na wysokość oceny klienta restauracji, jest szybkość obsługi, dlatego właściciele lokali, kelnerki i kucharze powinny dołożyć wszelkich starań, aby jak najprędzej wykonywać swoje obowiązki. Pomocą dla kucharzy będą na pewno salamandry.
Salamander, czyli opiekacz – zastosowanie
Salamander może kojarzyć się wielu z płazem, jednak jest to urządzenie znajdujące swoje zastosowania w gastronomicznym świecie. Salamandry gastronomiczne to nic innego jak opiekacze, w których można przygotowywać różne dania. Świetnie nadają się do obróbki mięs, ryb i warzyw, a jednocześnie do wypiekania wszelkiego rodzaju pieczywa. Bardzo dobrze radzą sobie z rozmrażaniem półproduktów, czy też z ich podgrzewaniem.
Salamander – oferta
W swojej ofercie posiadamy salamandry pochodzące od najlepszych producentów, dzięki czemu sprzęt charakteryzuje się wysoką jakością i dbałością o szczegóły. Oferujemy między innymi opiekacze, które są wykonane ze stali nierdzewnej, co skutkuje tym, że będą mogli Państwo cieszyć się ich bezproblemowym użytkowaniem przez długi czas. Niektóre modele znajdujące się w naszej ofercie, posiadają wysuwane tacki na okruchy, czy szufladki, które z łatwością można zdemontować, co w dużej mierze wpływa na komfort i dokładność czyszczenia opiekacza.
Opiekacz – łatwość obsługi
Kolejną kwestią wartą uwagi jest intuicyjna obsługa tego sprzętu. Wszystkie modele, które Państwo mogą znaleźć w naszej ofercie, posiadają bardzo prosty panele, do których obsługi niepotrzebna jest żadna wiedza. Z panelami opiekaczy poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Urządzenia, które oferujemy, są niezwykle wygodne w użytkowaniu, a dodatkowo są zabezpieczone specjalnymi gumowymi nóżkami, które zabezpieczają sprzęt przed ewentualnym przesunięciem i poparzeniem osoby korzystającej z niego.