Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Pakowarki komorowe

Pakowarki komorowe służą do perfekcyjnej ochrony żywności. Można je szeroko wykorzystywać w gastronomii. Po pierwsze do przygotowania surowych produktów zanim przystąpimy do ich obróbki. Po drugie takie półprodukty mogą być wykorzystane wówczas, gdy jednorazowo trzeba przygotować bardzo dużą ilość zamówień lub przy organizacji masowych imprez. Natomiast przy codziennym umiarkowanym natężeniu pracy pakowarki komorowe służą do zabezpieczenia wędlin lub serów przed wysychaniem, lub utratą walorów smakowych. To bardzo powszechny i bezpieczny sposób na przedłużenie trwałości produktów.

Filtruj według

Zazwyczaj w gastronomii są dwa systemy pakowania i albo są to urządzenia listwowe, albo komorowe. Warto przeanalizować potrzeby lokalu gastronomicznego lub sklepu z gotowymi wyrobami typu garmażeryjnego, aby dokonać właściwego wyboru. Pierwszy rodzaj, czyli urządzenia komorowe działają w oparciu o technikę odsysania powietrza. Umożliwia to wydajna pompa i listwa zgrzewająca z teflonem. Zanim powstanie idealnie szczelny zgrzew zamykający, powietrze jest wyciągnięte z wnętrza worka foliowego.

W ten prosty sposób otrzymujemy hermetyczne opakowanie. Bez dostępu powietrza produkt jest całkowicie bezpieczny. Nie wnikają do niego zanieczyszczenia i nie rozwijają się bakterie, na przykład pleśniowe. Ponadto ten typ urządzeń daje bardzo powtarzalny efekt, który jest ceniony w niektórych branżach handlu. Zazwyczaj też służy do kruchych bądź delikatnych produktów. Sprzęt jest bardzo łatwy w obsłudze, a mianowicie we wnętrzu pakowarki umieszcza się dostosowany worek foliowy wraz z produktem. Najczęściej pakowarki komorowe posiadają pompę próżniową o wydajności od 4 do 25m3/h. Natomiast do zakładów produkcyjnych zaleca się maszyny o większej mocy.

W naszej ofercie znajdziecie Państwo wydajne urządzenia firm RM Gastro, Hendi oraz Stalgast przeznaczone do lokali gastronomicznych. Wybrane modele mają nawet do 10 programów użytkowania i czytelne wyświetlacze cyfrowe. Cześć urządzeń dla jeszcze wydajniejszej pracy ma transparentne pokrywy, które umożliwiają przebieg procesu pakowania. Mają one trwałe obudowy i komory ze stali nierdzewnej.

Wybór najbardziej właściwej pakowarki zależy w dużym stopniu od rodzaju i ilości produktów do pakowania. Przy większej ilości od pakowarki listwowej zdecydowanie lepsza będzie pakowarka próżniowa.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się