Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.
Filtruj według

Okapy do pieców

Prawidłowo wykonany projekt technologiczny lokalu gastronomicznego zawiera umiejscowienie kluczowych sprzętów gastronomicznych takich choćby, jak okapy do pieców, piece lub zmywarki profesjonalne. Wybór dokonany w ten sposób gwarantuje zarówno niezawodność sprzętu, jak i możliwość eksploatacji przez wiele lat. Warto zatem zaplanować budżet w taki sposób, aby wyposażyć restaurację z uwzględnieniem nowoczesnych urządzeń, wykonanych z materiałów wysokiej jakości. Ponadto takie wyposażenie nie będzie generowało wysokich kosztów eksploatacji i stworzy komfort pracy personelu.

Filtruj według

Ze względu na wyjątkowo trudne środowisko, okapy do pieców są jednym z tych elementów, bez którego kuchnia gastronomiczna nie mogłaby funkcjonować. Po pierwsze gromadzie się tu duża ilość pary, tłuste zanieczyszczenia i skropliny oraz bardzo wysokie temperatury. W konsekwencji ich działania przebywanie w tak zanieczyszczonym środowisku przez wiele godzin bardzo źle wpływałoby na samopoczucie. Tak więc antidotum na oczyszczanie powietrza na bieżąco jest instalowanie bezpośrednio nad urządzeniami wyciągów lub innych urządzeń eliminujących nieczystości. Nad niewielką frytownicą lub kuchenką zaleca się okapy o wymiarach proporcjonalnych do wielkości tych urządzeń. Natomiast nad kuchniami wielopalnikowymi lub piecami gastronomicznymi montuje się okapy szersze o około 20 cm aniżeli sam piec. Tylko wówczas urządzenie będzie prawidłowo funkcjonowało i znacząco zredukuje ilość zanieczyszczonego powietrza.

W przypadku profesjonalnych okapów do pieców można zdać się na propozycje producentów pieców, którzy tworzą kompatybilne zestawy urządzeń. Tak więc kupując konkretny model pieca możemy od razu dobrać do niego odpowiednio wydajny okap.

Do produkcji okapów służą wyselekcjonowane gatunki kwasoodpornej stali nierdzewnej. Dzięki zastosowaniu takiej stali urządzenia są trwałe i odporne na korozję. W większości okapów do oczyszczania służą efektywne filtry labiryntowe. Mogą one znacząco poprawiać jakość powietrza, bo przechwytują większość zanieczyszczeń wodno – tłuszczowych. Należy pamiętać, że bez skutecznych urządzeń wentylacyjnych Sanepid nie zezwoli na rozpoczęcie działalności. Poza tym brak skutecznej wentylacji często zniechęca klientów lokali gastronomicznych, bo nieprzyjemne zapachy rozprzestrzeniają się również na salę restauracyjną.

Szeroki wybór okapów do pieców zaproponowany w naszej ofercie umożliwia dostosowanie do specyfiki miejsca i pozostałych urządzeń jakie już znajdują się w Państwa lokalu gastronomicznym.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się