Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Filtruj według

Producenci
materiał wykonania
wysokość [mm]
Szerokość [mm]
Długość [mm]
Rozmiar GN
Moc
Zasilanie
Sterowanie
Wytwarzanie pary
Mycie automatyczne
Ilość prowadnic
Sonda
Filtruj

Piece konwekcyjno-parowe

Przygotowanie wyśmienitych dań serwowanych w lokalach gastronomicznych leży w gestii doświadczonego personelu, ale też wielkie znaczenie mają tutaj odpowiednio dobrane i nowoczesne urządzenia. Jeśli chodzi o obróbkę termiczną, która odpowiada potrzebom nowoczesnej gastronomii, to bez wątpienia piece konwekcyjno – parowe. Według nas należą one do najważniejszych urządzeń. Inwestycja w tego rodzaju piec to gwarantowana jakość dań, szybkość obsługi, jak również wymierne korzyści.

Filtruj według

Po pierwsze są to bardzo uniwersalne urządzenia, które zastępują pracę wielu innych sprzętów w kuchni. Ponadto ich inteligentna technologia pozwala na stosowanie różnych technik obróbki takich jak piecznie, ale też podgrzewanie. Pozwalają też na równoległe przyrządzanie różnych dań. Natomiast funkcja podstawowa, czyli gotowanie przebiega bardzo szybko. Piece gastronomiczne w naszej ofercie to wielofunkcyjne urządzenia produkowane przez sprawdzone firmy o najwyższej jakości: Convotherm, Hendi, Red Fox, Stalgast, RM Gastro, Retigo, Rational. Powstają one w oparciu o najlepsze dla gastronomii rozwiązania i są objęte gwarancją. Nasza firma świadczy również usługi serwisowe do pieców.

Po drugie piece konwekcyjno – parowe są ekonomiczne. Ich produkcja uwzględnia niskie zużycie energii i wody. Programy do pieczenia lub gotowania przebiegają w optymalnym czasie. Dzięki zastosowanym technologiom obróbki ubytki masy produktów są ograniczone do minimum. Tego typu gotowanie jest też zdrowsze, bo nie wymaga dużych ilości tłuszczu, a mięsne dania mają idealny, soczysty smak. Dodatkowo ich nowoczesny design i jak w przypadku wybranych modeli, niewielkie gabaryty pozwalają na instalację nawet w małej restauracji. Zazwyczaj wielkości pieców to komory na 6, 10 lub 20 półek, na których idealnie mieszczą się pojemniki gastronomiczne lub blachy.

Ponadto piece konwekcyjno - parowe tego typu są nieskomplikowane w obsłudze i wyposażone w systemy automatycznego mycia. W zależności od modelu mają panele do obsługi manualnej lub cyfrowej. Warto podkreślić, ze w naszej firmie zakup pieca może być poprzedzony profesjonalną prezentacją i fachowym doradztwem. Dbamy bowiem o to, aby piec i jego funkcje zostały wybrane zgodnie z potrzebami lokalu gastronomicznego. A przy tym mieściły się w budżecie inwestora.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się