Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.
Filtruj według

Piece piekarniczo-cukiernicze

Nowoczesne i funkcjonalne piece piekarniczo-cukiernicze znacznie poszerzają ofertę lokali gastronomicznych. Aktualnie też ich oferta jest dostosowana do tego właśnie sektora bez tworzenia rozbudowanej linii urządzeń piekarniczych. Zgodnie z tym trendem, w naszej ofercie umieściliśmy piece gwarantujące zarówno doskonałą jakość wypieków, jak i niezawodna pracę nawet przy bardzo zintensyfikownej eksploatacji. Polecamy Państwu pełen wybór zaawansowanych technologicznie i trwałych urządzeń sprawdzonych w gastronomii producentów: Hendi, RedFox oraz Stalgast. Oferujemy piece o różnej wydajności, ilości komór, a także z funkcją płynnego naparowania i systemem myjącym.

Filtruj według

Te bardzo efektywnie działające urządzenia są w stanie zagwarantować wypiek świeżego chleba z chrupiącą skórką przez cały czas pracy restauracji, baru lub cukierni. Oferują też znacznie więcej, a mianowicie powtarzalność wypieków o idealnej jakości i bardzo szeroką ofertę. Można dostosować ich funkcje do wypieku pieczywa, ale też różnych rodzajów ciasta. Jest to możliwe, bo komory pieca działają tak, aby cały czas równomiernie rozprowadzać obieg powietrza. Ponadto niektóre urządzenia mają też funkcję naparowania.

Osobną kategorię stanowią piece piekarniczo-cukiernicze RedFox. Przede wszystkim ze względu na możliwość zainstalowania ich wszędzie tam, gdzie nie ma zbyt wiele miejsca. Jednak pomimo niewielkich wymiarów są to wyjątkowo wydajne urządzenia. W zależności od modelu mają trzy lub cztery półki. Zwracamy uwagę na ich funkcjonalność, ponieważ można w nich ustawić stopień naparowania, tak istotny dla jakości wypieków. Co więcej, dzięki obustronnym obrotom wentylatora urządzenia tego typu zapewniają równomierną obróbkę termiczną. Tego typu niewielkie, ale nowoczesne piece piekarniczo-cukiernicze mają komory wyposażone w bardzo wydajne nierdzewne grzałki. Do niektórych urządzeń można zainstalować sondy. Wszystkie piece piekarniczo-cukiernicze wyposażone są w przydatne systemy, czyli oświetlenie, a także kompleksową izolację. Na minimalizowanie strat ciepła wpływa instalacja podwójnych szyb, uszczelnienie drzwi jak również i izolacja komory. Należy pamiętać, że ochrona strat ciepła to oszczędność energii. Ponadto polecamy wyposażenie dodatkowe: od podstaw pod piece i wózki, przybory i urządzenia niezbędne do wyrobu ciasta aż po komory wzrostowe i wiele innych akcesoriów cukierniczych.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się