Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Meble stal nierdzewna

Praca nad koncepcją lokalu gastronomicznego to zorganizowany proces pracy specjalistów z różnych dziedzin. Potrzebna jest nie tylko wiedza i doświadczenie, ale też odpowiedni budżet. Przede wszystkim zaś profesjonalny zespół pracowników i odpowiedni sprzęt. Między innymi profesjonalne meble, czyli szafy, regały, stoły. Co prawda nie są widoczne dla gości, ale ich standard ma olbrzymi wpływ na jakość pracy w kuchni. Tempo pracy w kuchni gastronomicznej jest zawrotne. Wszystko w niej musi działać jak sprawny i dobrze naoliwiony mechanizm. Przede wszystkim liczy się jakość dań, ale też jednoczesna dbałość o bezpieczeństwo konsumentów. Dlatego tak ważne jest rygorystyczne przestrzeganie wszelkich przepisów i zasad regulujących od A do Z działalność gastronomii.

Filtruj według

Wobec tych właśnie specyficznych potrzeb branży, wyspecjalizowani producenci wytwarzają trwałe i higieniczne naczynia, zastawę, a także meble gastronomiczne. Aby tak było, wcześniej przyjrzeli się wyjątkowym warunkom pracy w poszczególnych pomieszczeniach barów, restauracji, stołówek i wielu innych obiektów. W konsekwencji tych obserwacji powstały bardzo trwałe , funkcjonalne i estetyczne systemy przystosowane do wysokich temperatur oraz wilgoci. Przede wszystkim zaś przy produkcji uwzględniono maksymalne obciążenie tych elementów niemal ciągłą pracą.

Przyjrzyjmy się zatem jakie kryteria uwzględnili eksperci, czyli firmy produkujące meble. Po pierwsze powstają one z bardzo odpornego rodzaju stali nierdzewnej. Według opinii osób z branży i ekspertów to najlepszy i najbardziej wszechstronny materiał. Po drugie można je zamawiać na indywidualne zamówienie lub też skorzystać z bardzo szerokiej gamy mebli, praktycznie w każdym wymiarze i przeróżnych konfiguracjach. Dodatkowo warto podkreślić, że z poszczególnych elementów można stworzyć kompleksowe i ergonomiczne stanowiska pracy.

My również uwzględniliśmy oba te kryteria i można u nas wybrać wiele opcji stołów (robocze, do zmywarek), zlewów i basenów, regałów, okapów. Ponadto mamy szeroki asortyment blatów i podstaw nierdzewnych oraz stanowisk roboczych. Przy tak szerokiej gamie łatwo można dopasować je do potrzeb konkretnego obiektu gastronomicznego.

Przy wyborze tych systemów należy pamiętać o intensywnej eksploatacji. Według specjalistów podołają jej sprzęty ze stali nierdzewnej, bo są nie tylko wytrzymałe, ale też odporne na wiele zagrożeń. Trudno je uszkodzić w sposób mechaniczny. Nie jest dla nich zagrożeniem korozja ani rdza. Są po prostu praktyczne w utrudnionych warunkach pracy kuchni i na zapleczach kuchennych. Dodatkowo nie reagują z żywnością i można je łatwo czyścić. Na ich gładkich powierzchniach bez zbędnych zakamarków nie osadza się brud i nie gromadzą się niebezpieczne bakterie. Pielęgnacja nie zajmuje dużo czasu. Ich konstrukcje są mocne, stabilne i solidnie wykonane.

Polecamy je, bo z jednej strony zapewniają trwałe użytkowanie, a z drugiej bezpieczeństwo i higieniczne warunki obróbki żywności.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się