Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Okapy gastronomiczne

W kuchniach gastronomicznych kucharze dysponują nie tylko nowoczesnymi urządzeniami do przygotowywania potraw takimi, jak piece konwekcyjno – parowe, ale również urządzeniami poprawiającymi komfort ich pracy. Do tych ostatnich zdecydowanie zaliczają się okapy gastronomiczne. Należy bowiem pamiętać, że warunki panujące w kuchni lokalu gastronomicznego znacznie różnią się od domowych. Przede wszystkim personel zmaga się tutaj z wysoką temperaturą i  nagromadzonymi oparami.

Podstawą jest zatem bardzo sprawny system wentylacyjny oraz wspomniane już okapy gastronomiczne, bo to one w znacznym stopniu redukują stan zanieczyszczeń w kuchni. Należy dążyć do wyposażenia kuchni w urządzenia na tyle wydajne, aby wyciągały one gorące powietrze z kuchni i zapobiegały gromadzeniu się osadów tłuszczu zarówno w pomieszczeniu, jak i w samym okapie, aby zachować niezbędne bezpieczeństwo i higieniczne warunki.

Filtruj według

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się