Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Regały gastronomiczne

Stając przed wyborem kompleksowego wyposażenia punktu gastronomicznego nie zawsze w pełni zdajemy sobie sprawę z tego, jak wielkiej wagi jest to zadanie. Z pewnością wyposażenie powinno być z jednej strony niezawodne i maksymalnie wydajne, natomiast z drugiej bezpieczne i przystosowane do systemu HACCP. Nierzadko też zależy nam tym, aby było co najmniej estetyczne jeśli nie z jak najbardziej oryginalnym designem. Przy wyposażaniu gastronomii może być trochę wyzwań, ale naszym zdaniem warto postawić na sprawdzone rozwiązania, które posłużą na długo. Nie można też pominąć mniej wdzięcznych, ale niezwykle istotnych pomieszczeń socjalnych lub magazynowych. 

Filtruj według

łaściwa organizacja przestrzeni magazynu to osobna dziedzina. Według nas bez dobrej organizacji w tym zakresie trudno będzie o długotrwałe sukcesy. System odpowiednich regałów, jak również pojemników do przechowywania odgrywa rolę kluczową, gdyż ułatwia prowadzenie gospodarki magazynowej. Poszczególne grupy artykułów spożywczych mają bowiem odmienne terminy trwałości i standardy przechowywania.  

Zatem wyposażenie w odpowiednie meble, jak również regały gastronomiczne to kwestia kluczowa. Po pierwsze muszą być one pojemne i przystosowane do pomieszczeń, po drugie muszą spełniać wymogi bezpieczeństwa. Przed podjęciem ostatecznej decyzji warto dokładnie zmierzyć wszystkie pomieszczenia, w których zainstalujemy regały gastronomiczne. 

Najczęściej można spotkać regały ze stali nierdzewnej z różnymi rodzajami półek. Mają one liczne zalety. Przede wszystkim są bardzo wytrzymałe i solidne. Ze względu na cechy jakie wykazuje stal są one trwałe i mówi się o nich w kontekście wieloletniej eksploatacji. W tym czasie mamy gwarancję, że nie ulegną korozji, ani zarysowaniom. Nie poddadzą się uszkodzeniom typu mechanicznego. Codzienne intensywne użytkowanie nie będzie się na nich uwidaczniało. Będą trzymały wysokie standardy higieniczne i nie będą wymagały specjalnej konserwacji. Ich czystość utrzymamy myjąc je szybko w tradycyjny sposób, czyli mokrą szmatką zwilżoną odpowiednim detergentem do stalowych powierzchni. 

Do nietypowych rozwiązań przy organizacji pomieszczeń magazynowych należą regały gastronomiczne z polipropylenu – modułowe. Ich zakup również warto rozważyć. Jak zwykle przy wyborze wyposażenia należy też pamiętać o bezpieczeństwie i przepisach BHP. Dlatego polecamy przetestowane wyposażenie sprawdzonych producentów. W przypadku regałów to firmy Stalgast, Ascobloc i RedFox. 

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się