Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Zlewy trzykomorowe

Firmy produkujące wyposażenie dla branży gastronomicznej wytwarzają kompleksowe systemy najbardziej funkcjonalnych i uniwersalnych mebli oraz blatów gastronomicznych. Wśród nich są także zlewy trzykomorowe. Pod tym pojęciem kryje się prosta, ale bardzo funkcjonalna konstrukcja z trzema zlewami przeznaczona do mycia, płukania i obierania dużych ilości warzyw i owoców. Z pewnością warto przyjrzeć się co takiego oferują zlewy tego typu.

Filtruj według

Po pierwsze ważny jest zarówno materiał, jak i konstrukcja w jakiej powstały. Należy pamiętać, że zaplecza kuchenne to w większości nagromadzona wilgoć i para. Dlatego też dobrym rozwiązaniem są specjalistyczne meble ze stali nierdzewnej o odpowiednich parametrach. Właściwie w takich warunkach tylko one będą na odporne na proces korozji i uniemożliwią pojawianie się rdzawego nalotu. Jeśli zaś chodzi o konstrukcję to zlewy trzykomorowe są połączone w trwały sposób za pomocą spawania. Co więcej, budowa mebla jest bardzo prosta i pozbawiona trudno dostępnych miejsc, które mogłyby gromadzić nieczystości lub nalot. Ponadto stal nierdzewna to bardzo gładka powierzchnia i idealnie odpowiada wymogom standardu utrzymania czystości.

Dla większego komfortu pracy zlewy trzykomorowe mają komory usytuowane z lewej strony. Ponadto komory zlewu mają wystarczającą wielkość o wymiarach 500 x 500 x 250 mm oraz otwór na baterię o średnicy 33 mm. Istnieje także możliwość wycięcia otworu na rozdrabniacz.

Z pewnością warto poznać argumenty przemawiające za meblami na zapleczu właśnie ze stali nierdzewnej. Są one pod wieloma względami funkcjonalne, ale i najlepiej przystosowane do warunków. Dodatkowo stal nierdzewna jest materiałem bardzo wytrzymałym i odpornym. Broni się skutecznie jeśli chodzi o szok mechaniczny (wgniecenia, zarysowania). Taki rodzaj mebli nie ulega odkształceniom. Są mocne, stabilne, a także fachowo wykonane. Pomimo niemałego kosztu warto uwzględnić je w budżecie wyposażenia, bo gwarantują pewność co do trwałości i higieny. Tworząc ergonomiczne stanowiska pracy zapewniają komfort pracowników. Meble gastronomiczne tego typu mogą być eksploatowane przez lata. Zatem z wielu względów dobrze byłoby, aby pojawiły się w lokalu już od samego początku.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się