Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Stoły załadowcze

Trwały i niezawodny sprzęt to podstawa każdego biznesu gastronomicznego. Nie może więc w nim zabraknąć funkcjonalnych i ergonomicznych stanowisk pracy, a także prawidłowo zaplanowanych pomieszczeń.

Według nas na liście niezbędnego wyposażenia powinny znaleźć się meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej. Jednym z rodzajów takich mebli są stoły załadowcze. Zazwyczaj są one instalowane w zmywalniach i służą do mycia wszystkich tych naczyń, których nie można myć w zmywarkach gastronomicznych.

Filtruj według

Tutaj warto podkreślić, że naczynia gastronomiczne są często bardzo duże, czyli też ciężkie. Przede wszystkim zaś przenoszenie ich przed załadunkiem zmywarki z odległych miejsc jest sporym utrudnieniem. Stanowisko pracy osoby obsługującej zmywarkę powinno maksymalnie odciążać pracownika. Dlatego najlepiej bardzo blisko zmywarki umieścić stoły załadowcze. Z tego też względu niektórzy producenci oferują stoły idealnie przystosowane do zmywarek. Wsad odbywa się szybko i sprawnie bez dźwigania na dużych odległościach przy umieszczaniu naczyń. Stoły załadowcze służą do przechowywania brudnych naczyń w jednym miejscu.

W celu powiększenia powierzchni, ich konstruktorzy stworzyli mocne i wygodne półki pod blatem. Taki stół to, rodzaj bardzo prostej, ale solidnej i stabilnej konstrukcji. Należy pamiętać o tym, że staną na nim ciężkie garnki o pojemności kilkudziesięciu litrów, duże naczynia i przybory kuchenne. Dlatego blat i nogi łączy system wytrzymałych śrub. Przy takim rozwiązaniu stół nie będzie uginał się pod ciężarem. Dla większego komfortu pracy stoły załadowcze mają zazwyczaj blat umieszczony po lewej stronie od komory zlewu. Nie jest on całkiem płaski, lecz obramowany listwami, aby naczynia nie zsuwały się. Ponadto komora zlewu ma wystarczającą wielkość o wymiarach 400 x 400 x 250 mm. Na jej środku jest otwór na baterię o średnicy 33 mm. Jest również możliwość wycięcia otworu na rozdrabniacz.

Wszystkie rodzaje mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej mają opinię bardzo trwałych i odpornych na wszelkie uszkodzenia. Podsumowując, choć nie należą do tanich, to warto w nie zainwestować, bo to wyposażenie na długie lata i wysoki komfort pracy dla personelu lokali gastronomicznych.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się