Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Szafki wiszące

Odpowiednia organizacja kuchni w lokalu gastronomicznym ma ogromne znacznie dla ergonomii, szybkości i wygody podczas codziennej pracy. Szczególnie ważne jest zapewnienie odpowiedniej ilości miejsca na wszystkie naczynia, sztućce, akcesoria czy składniki potraw. Warto pomyśleć o zakupie odpowiednio dobranych szafek wiszących, dzięki którym można zyskać sporo cennej przestrzeni użytkowej. Obecnie najbardziej popularne są szafki wiszące ze stali nierdzewnej, materiał ten jest wyjątkowo praktyczny i trwały. Stal wykazuje dużą odporność na temperaturę, korozję i uszkodzenia mechaniczne, a poza tym jest łatwa w czyszczeniu. Współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi dostawcami, takimi jak Hendi, Saro czy Bartscher, dzięki czemu jesteśmy w stanie zaoferować najlepsze jakościowo produkty. Oferowane przez nas szafki wiszące nierdzewne to idealne rozwiązanie do każdej kuchni, dzięki nim można zyskać cenne miejsce do przechowywania różnych przedmiotów.

Filtruj według

Przemyślany projekt i organizacja pracy w kuchni ma kolosalne znaczenie dla codziennego funkcjonowania całego personelu. Podstawą jest dobre rozplanowanie i odpowiednie wyposażenie w meble gastronomiczne. Niezbędne w nim są z pewnością szafki wiszące ze stali nierdzewnej, dzięki którym można maksymalnie wykorzystać przestrzeń. Pomieszczą naczynia, akcesoria kuchenne, niewielkie urządzenia lub przyprawy. Polecamy szafki od sprawdzonego producenta, jakim jest firma Stalgast. W ofercie mamy szafki w różnych wymiarach i opcjach dla jak najlepszej organizacji pracy i ergonomii. Są więc szafki z podwójnymi drzwiami skrzydłowymi a także z drzwiami skrzydłowymi pojedynczymi. Obie wersję mają możliwość przełożenia drzwi. Można w nich zainstalować zamek, a także przestawić półkę. Warto również zwrócić uwagę na szafki wiszące otwarte, zapewniające szybki i łatwy dostęp do wszystkich potrzebnych przedmiotów. Wszystkie szafki stanowią stabilną i mocną konstrukcję spawaną. 

Meble gastronomiczne mają swoją specyfikę wynikającą z dość trudnych warunków, w których są instalowane. Po pierwsze to środowisko z notorycznie wysokimi parametrami wilgoci lub wręcz poddawane działaniu wody. Po drugie to czynnik wysokiej temperatury. Powierzchnie, które będą dobrze i trwale funkcjonowały w takich warunkach muszą być wyjątkowo odporne. Ponadto muszą spełniać wysokie standardy higieny i mieć certyfikaty uprawniające je do kontaktu z żywnością. Dlatego też idealnym wyborem są meble gastronomiczne produkowane ze stali nierdzewnej. Wyposażając swój lokal gastronomiczny w taki rodzaj mebli zyskujemy pewność co do trwałości, bezpieczeństwa i higieny pracy. 

Należy pamiętać, że na blatach lub półkach ze stali nierdzewnej nie pojawi się rdza. Nie ulegną one wypaczeniom, skrzywieniom lub też innym urazom typu mechanicznego. Nie będzie również problemu z czyszczeniem lub konserwacją. Można je umyć bardzo szybko i sprawnie bowiem konstrukcje są proste, projektowane bez zakamarków i trudno dostępnych miejsc. Najbardziej efektywne są szafy i szafki nierdzewne, szafki wiszące, regały, okapy gastronomiczne, stoły robocze, nadstawki gastronomiczne oraz baseny i zlewy. Podsumowując, ze względu na liczne atuty tego typu mebli nie warto inwestować w meble wykonane z innych o wiele mniej trwałych materiałów. 

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się