Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.
Filtruj według

Ruszty

Wyposażenie urządzeń do obróbki gastronomicznej w przydatne akcesoria znacząco wpływa na funkcjonalność urządzeń, jak i zwiększa wydajność pracy w kuchni. Z pewnością warto zaopatrzyć się w tego typu dodatkowe wyposażenie, kompatybilne z piecami gastronomicznymi i piekarnikami. To przede wszystkim najróżniejsze rodzaje blach do pieców czy ruszty, które pozwalają na bardzo uniwersalne użytkowanie pieców. Polecamy te różnorodne akcesoria, ponieważ ich szeroki wybór poprawia jakość codziennej pracy w usługach gastronomicznych. Sprawiają też, że mięso, ryby lub warzywa smakują rewelacyjnie.

Aby ruszt mógł jak najlepiej przysłużyć się nie tylko walorom smakowym dań, ale też szybko je przyrządzić, warto zlustrować go pod kątem materiałów użytych do produkcji.

Filtruj według

Ze względu na liczne zalety, takie jak odporność na wysokie temperatury oraz trwałość polecamy ruszty ze stali nierdzewnej. Przy ich niemal ażurowej konstrukcji rodzaj materiału jest niezwykle istotny, mianowicie nie mogą odkształcać się, ani pod wpływem ciężaru, ani temperatury. Ponadto ważne są nie tylko ich walory użytkowe, ale też szybkie, a przede wszystkim skuteczne mycie. Z tym nie ma najmniejszego problemu, bo stalowe przybory można myć w zmywarce gastronomicznej. W przeciwnym razie czyszczenie zajmowałoby zbyt dużo czasu.

Co godne podkreślenia, naczynia ze stali nierdzewnej nie wchodzą w reakcję z przetwarzaną w nich żywnością. Dodatkowo, stal uchodzi za bezpieczną dla naszego zdrowia. Jest pod tym kątem gruntownie przebadana i uzyskała pozytywne opinie specjalistów. Ponadto gotowanie lub pieczenie w naczyniach stalowych nie zmienia smaku potraw. Producenci dopasowali je do urządzeń według standardów GN. Takie rozwiązanie ułatwia dobór do konkretnego urządzenia. Najbardziej popularne są ruszty płaskie, ale poza nimi jest cała gama specjalistycznych, przeznaczonych do pieczenia pionowego. Taką właśnie konstrukcję mają ruszty do kurczaków i kaczek.

Należy pamiętać, że wyposażenie gastronomiczne powinno być odporne na codzienne, czasem ekstremalne użytkowanie. Tym kryterium należy się kierować także przy wyborze wyposażenia dodatkowego. Ponadto jego wybór ma wpływ na szybkość przygotowywania dań i wysoki komfort pracy personelu. W naszym sklepie mamy różnorodny asortyment akcesoriów do pieców oraz niemal wszystkie profesjonalne sprzęty do obróbki termicznej.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się