Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Z przybornika cukiernika – najważniejsze przybory i akcesoria

Wysłany dnia:2 miesiące temu
Ulubione0

Wałki i rolki do ciasta – są sprawdzone i nieodzowne w cukierniczym fachu. Do ich wykonania użyto drewna, stali nierdzewnej lub tworzywa. Przydatne są również ich bardziej zaawansowane warianty, czyli wałki nakłuwające i rolki dziurkujące.

Noże cukiernicze – są niezawodne podczas krojenia wymagających ciast biszkoptowych oraz ciast i tortów z kremem. Ich ostrza ze stali nierdzewnej świetnie kroją bez efektu przywierania masy. Niektóre noże są uniwersalne i mają dwustronne ostrza.

Blachy – idealnie przewodzą ciepło gwarantując perfekcyjną jakość wypieku. Mają nieprzywierające wykończenia i są wykonane z materiałów do długiej eksploatacji.

Formy do pieczenia – zadowolą najbardziej kreatywnych cukierników. Można w nich produkować ciastka, babeczki i praliny o najróżniejszych kształtach. W tej grupie produktów również przydatne przybory do wykrajania.

Maty i formy silikonowe – wykazują świetne właściwości. Na gładkich można wyrabiać ciasto. Dzięki szerokiemu zakresowi temperatur od – 40 do + 300°C. Można w nich zarówno piec jak i zamrażać miniaturowe desery. Są ekspresowe w obsłudze, bo łatwo się je myje w zmywarce, a gotowe wypieki bardzo szybko stygną. W odróżnieniu od stalowych form, zmieszczą się w niewielkiej szufladzie.

Szpatuły, skrobki, łopatki – ich doskonale wyprofilowane kształty i odpowiednie rozmiary zapewniają płynne i precyzyjne ruchy przy wyrównywaniu i wygładzaniu ciasta, polew i kremów.

Rózgi – pozwalają „na biegu” ubić pianę lub rozkłócić jajka. Z ich pomocą można emulgować dip lub sos. Ich silikonowe rączki świetnie leżą w dłoni, a stalowe wrzeciona w moment rozprawiają się nawet z najbardziej oporną konsystencją.

Worki cukiernicze, końcówki i pistolety – ciasta, a zwłaszcza torty wymagają odpowiednich dekoracji. Przy tych bardziej finezyjnych przyda się pistolet zwany też aerografem. Do prostszych ozdób warto zaopatrzyć się w gamę końcówek cukierniczych i worków. Dzięki bogactwu rozmiarów i kształtów końcówek pozwolą wyczarować najrozmaitsze wzory. Po skończonej pracy bawełniane lub silikonowe worki łatwo umyć i wysuszyć.

Akcesoria cukiernicze – na pierwszy rzut oka są bardzo niepozorne, a potrafią wiele zdziałać. Pędzelki, znaczniki i packi nadają ostatecznego kształtu i sznytu.

Patery na ciasto – wizualizują ostateczny efekt pracy mistrza cukiernictwa i nie warto szczędzić na nie kosztów. To przecież one zapewniają należytą oprawę i zwieńczenie trudów pracy. Mogą być tradycyjne, ze szkła z pięknymi kloszami lub z wysokogatunkowej stali. Do wyeksponowania większej ilości świetnie nadają się 2 lub 3 poziomowe etażery. Wybór jest ogromny.

Cukiernicy podobnie jak artyści, nieustannie poszukują twórczej weny, ale ich dzieła nie powstałyby bez bardzo realnego sprzętu. Dlatego wspieramy ich wysiłki oferując niezawodny i kompletny zestaw przyborów cukierniczych.

Zostaw komentarz
Zostaw odpowiedź
Proszę zaloguj się, aby opublikować komentarz.

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się