Kawa Etno Cafe Yirgacheffe.
- Kawa ziarnista.
- 100% arabica.
- Wyselekcjonowane ziarna.
- Ładne opakowanie.
- Opakowanie z zamknięciem strunowym.
- Pochodzenie: Etiopia.
- Region: Chelelektu.
- Odmiana botaniczna: Heirloom.
- Obróbka ziarna: washed.
- Wysokość upraw: 1750-2200 m n.p.m.
- Smaki i aromaty: czarna porzeczka, migdały.
- Sugerowana metoda parzenia: ekspres kolbowy, automatyczny lub kawiarka.
Kawa Etno Cafe Yirgacheffe pochodzi z Etiopii z regionu Chelelektu. Odmiana botaniczna kawy to Heirloom. Kawa poddawana jest obróbce typu washed. Smaki i aromaty to czarna porzeczka i migdały. Uprawy znajdują się na wysokości 1750 - 2200 m n.p.m. Opakowanie bardzo ładnie się prezentuje i jest dostępne w dwóch wariantach 250g i 1000g. Strunowe zamknięcie opakowania pozwala przechowywać kawę tak aby nie traciła swojego aromatu. Sugerowane metody parzenia kawy: ekspres kolbowy, ekspres automatyczny lub kawiarka.