- Stal nierdzewna 18/10 wysokopolerowana.
- Ogrzewany pastą lub grzałką elektryczną w regulacją temperatury.
- Fabrycznie montowana prowadnica do grzałki elektrycznej.
- Nienagrzewający się uchwyt pokrywy.
- Specjalnie wyprofilowana pokrywa odprowadzająca skropliny do pojemnika bemarowego - woda nie kapie na stół i potrawę.
- W zestawie stalowy pojemnik.
W czasie bankietu czy przyjęcia ważne jest, aby utrzymać odpowiednią temperaturę dań ciepłych i w tym zadaniu doskonale sprawdzają się podgrzewacze. Utrzymują one stałą temperaturę zarówno potraw stałych jak i płynnych. Mają efektowny wygląd, więc nadają się do stosowania w restauracjach i na bankietach. Ułatwiają podawanie dużych ilości potraw w krótkim czasie.
Dużą zaletą podgrzewaczy jest ich funkcjonalność, gdyż podgrzewacz do potraw płynnych (zup, sosów itp.) może służyć do podania bigosu. Budowa podgrzewacza jest prosta: pojemnik, w którym znajduje się potrawa, zanurzony jest w wannie z wodą, dzięki czemu ciepło dostarczane jest równomiernie co zapobiega przypaleniu potrawy. Temperatura nie przekroczy 100°C. Najczęściej temperatura wynosi 90°C. Woda w podgrzewaczu musi być czysta i należy sprawdzać jej poziom.
Podgrzewacze do potraw mogą być ogrzewane elektryczną grzałką lub pastą.
Opis
- Materiał ogólnie
- stal nierdzewna 18/10 wysokopolerowana
- Pojemność ml
- 6000 ml
- Wysokość [mm]
- 350 mm
- Szerokość [mm]
- 500 mm
- Długość [mm]
- 530 mm
- Kolor
- stalowy